Messi houdt Salah en Kane van zich af en wint vijfde Gouden Schoen

Reacties

Lionel Messi heeft zich voor de vijfde keer in zijn carrière gekroond tot Europees topscorer van het seizoen. De Argentijn had daar drie doelpunten minder voor nodig dan vorig jaar.

Messi houdt Salah en Kane van zich af en wint vijfde Gouden Schoen

Messi maakte in het seizoen 2017/18 liefst 34 competitietreffers en verzamelde daarmee 68 punten in het Gouden Schoen-klassement. De dertigjarige aanvaller had daar 36 wedstrijden voor nodig, waarvan 32 als basisspeler. In totaal speelde hij 2.973 minuten in het afgelopen La Liga-seizoen, waarmee hij een gemiddelde van één treffer per 87 minuten kon overleggen.

Waar het afgelopen seizoen Bas Dost nog de grootste bedreiging voor Messi vormde, was dit jaar Mohamed Salah zijn naaste belager. De Egyptenaar schreef historie met zijn 32 Premier League-goals, maar het was te weinig om zijn eerste Gouden Schoen te winnen. Harry Kane completeert met dertig competitiedoelpunten het podium van de Europese topscorerslijst.

Mauro Icardi maakte zondagavond een heel belangrijk doelpunt voor Internazionale in de kraker tegen Lazio, waardoor de Milanezen volgend seizoen in de Champions League actief zijn. Icardi eindigde het seizoen daardoor op 29 competitiegoals, even veel als Ciro Immobile en Robert Lewandowski. Edinson Cavani, Cristiano Ronaldo, Jonas en Luis Suárez completeren de toptien.

Met 27 doelpunten in de Portugese Primeira Liga is Dost op plaats zeventien de hoogst genoteerde Nederlander op de lijst. Memphis Depay staat dankzij zijn hattrick op de slotdag van de Ligue 1 tegen OGC Nice op een knappe 22ste plaats met 19 competitietreffers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Doelpunten in de Portugese competitie worden in het Gouden Schoen-klassement vermenigvuldigd met factor 1,5.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.