Messi geeft duidelijke WK-boodschap af

Reacties

Lionel Messi heeft zich andermaal uitgesproken over zijn toekomst bij de nationale ploeg van Argentinië. De speculatie over een voetbalpensioen begon al voor het WK in Qatar en nam toe na de eindzege van de Argentijnen. Messi zelf bleef echter stil over zijn toekomst en speelde dit jaar nog twee vriendschappelijke interlands. Een volgende WK-deelname lijkt er toch echt niet in te zitten.

Messi geeft duidelijke WK-boodschap af
© Pro Shots

Messi was in Qatar ontzettend belangrijk voor Argentinië, alleen in de groepswedstrijd tegen Polen scoorde de superster niet. Met twee goals in de finale tegen Frankrijk liet de 35-jarige Messi zich van zijn beste kant zien en na afloop van de finale spraken teamgenoten en zijn coach zich dan ook uit. Zij hoopten Messi over te halen om over vier jaar nog één keer te schitteren op het WK in Amerika, Canada en Mexico.

Dat gaat niet gebeuren, zo bevestigde Messi in gesprek met het Chinese Titan Sports. De nationale ploeg van Argentinië verblijft momenteel in China voor twee oefeninterlands en daar horen ook mediaverplichtingen bij voor Messi. Hij kreeg uiteraard snel de vraag over het WK in 2026. 'Dat denk ik niet, Qatar was mijn laatste WK', sprak Messi zich voor het eerst écht uit over zijn voetbaltoekomst. Vervolgens nam de wereldkampioen een beetje gas terug. 'We gaan wel zien hoe het loopt, maar in principe ga ik niet naar het volgende WK.'

Messi zal na zijn verplichtingen in China, Argentinië speelt tegen Australië en Indonesië, zijn aandacht kunnen vestigen op Amerika. Deze week bevestigde hij dat Inter Miami zijn volgende club wordt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.