Messi bevestigt: loopbaan gaat verder in de Verenigde Staten

Reacties

Lionel Messi vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten. De aanvaller heeft woensdagavond in een interview aan de Catalaanse kranten SPORT en Mundo Deportivo bekendgemaakt dat hij heeft gekozen voor een avontuur bij Inter Miami FC.

Messi bevestigt: loopbaan gaat verder in de Verenigde Staten
© Pro Shots

Woensdagochtend sijpelde het nieuws naar buiten dat er twee opties overbleven voor de 35-jarige Messi: terugkeren bij Barcelona of een verhuizing naar Amerika. Het Saoedische avontuur bij Al-Hilal zou toen al afgeschoten zijn. In de middag stelde Messi Barcelona teleur: hij keert niet terug in Camp Nou.

Messi speelde liefst 778 wedstrijden voor Barcelona, voordat hij twee jaar geleden transfervrij overstapte naar Paris Saint-Germain. In het afgelopen seizoen was de aanvaller goed voor zestien treffers en zestien assists bij de kampioen van Frankrijk. Ondanks deze mooie cijfers leek het er nooit op dat Messi zijn contract in Parijs zou gaan verlengen. De supporters in het Parc des Princes jouwden hem geregeld uit en trakteerden hem zelfs voor zijn afscheidswedstrijd op een fluitconcert.

Zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar Messi, die in december met Argentinië wereldkampioen werd, laat Europa nu achter zich. Bij Inter Miami wordt hij ploeggenoot van de Nederlandse doelman Nick Marsman. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.