Messi en Suárez sturen Barcelona freewheelend de kerst in

Reacties

Barcelona heeft zaterdag in La Liga een eenvoudige zege op Deportivo Alavés geboekt. De Catalanen gaan zo met een goed gevoel de winterstop in.

Messi en Suárez sturen Barcelona freewheelend de kerst in
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 1
Alavés
Alavés

Afgelopen woensdag beleefde Barcelona een teleurstellende Clásico. Real Madrid was de betere ploeg in Camp Nou, maar verzuimde toe te slaan, waardoor Barça toch als koploper begon aan speelronde achttien. Dat deed de ploeg van trainer Ernesto Valverde zonder Frenkie de Jong, die rust kreeg. Ook Clement Lenglet en Ivan Rakitic zaten tegen Alavés op de reservebank.

Het deerde Barcelona niet: de thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd. In de veertiende minuut leidde dat ook tot de openingstreffer. Luis Suárez legde de bal terug op Antoine Griezmann die hem met rechts vanaf de rand van het zestienmetergebied binnenschoot: 1-0. Barça kreeg vervolgens genoeg kansen om de score verder uit te bouwen, maar dat gebeurde pas kort voor rust.

Opnieuw was Suárez de aangever, maar deze keer was het Arturo Vidal die toesloeg. Hij was het eindstation van een mooie aanval en schoot hard diagonaal raak: 2-0. Alavés had helemaal niets in de melk te brokkelen, maar kwam tien minuten na rust toch weer terug in de wedstrijd. Pere Pons kwam voor Jordi Alba en werkte de 2-1 binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Even leek het nog spannend te worden, maar zoals zo vaak dit seizoen nam Lionel Messi zijn ploeg bij de hand. Halverwege de tweede helft plaatste hij de bal van een meter of twintig heel secuur in de hoek: 3-1. Het was zijn dertiende competitietreffer van het seizoen en zijn vijftigste doelpunt van het kalenderjaar 2019 (voor club en land). Het is de negende keer in de laatste tien seizoenen dat Messi dat voor elkaar krijgt.

Het slotakkoord was voor Suárez. De Uruguayaan kopte de bal tegen de arm van Martín Aguirregabiria en mocht vervolgens zelf aanleggen van de strafschopstip. Hij faalde niet en bekroonde zijn wedstrijd na drie assists nu ook met een doelpunt: 4-1. Voor El Pistolero was het zijn tiende in La Liga dit seizoen. De Jong kreeg in de slotfase nog een kwartiertje speeltijd; hij verving Sergio Busquets.

Barcelona freewheelde zo naar zijn twaalfde competitiezege en neemt weer afstand van Real Madrid. De Madrilenen kunnen zondag nog langszij komen, maar dan moeten ze wel met heel ruime cijfers winnen van Athletic de Bilbao.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.