Messi en Suárez geven elkaar geen duimbreed toe in onderling prestigeduel

Lionel Messi en Luis Suárez hebben elkaar maandagavond tijdens een oefeninterland tussen Argentinië en Uruguay geen duimbreed toegegeven. Beide aanvallers van Barcelona waren goed voor een goal én een assist, waardoor het treffen tussen de twee vrienden eindigde in een gelijkspel.

Argentinië
Argentinië
2 - 2
Uruguay
Uruguay

De huidige interlandperiode stond voor Argentinië eigenlijk volledig in het teken van de terugkeer van Messi. De captain ontbrak drie maanden vanwege een schorsing, die hij kreeg naar aanleiding van een verbale uitbarsting over 'de corrupte arbitrage' tijdens het toernooi om de Copa América van afgelopen zomer. In het beladen oefenduel met aartsrivaal Brazilië maakte hij vrijdagavond zijn rentree, hij was tijdens de 0-1 zege direct weer belangrijk door het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

De vedette van Barcelona verscheen ook tijdens het in Israël afgewerkte oefenduel aan de aftrap, net als Nicolás Tagliafico. De linksback van Ajax kon tien minuten voor rust alleen maar toekijken bij de 0-1. Een gevoelige pass van Lucas Torreira viel precies over Tagliafico heen, Suárez legde bal goed klaar voor Edinson Cavani, die vervolgens glijdend de openingsgoal op het scorebord zette.

Uruguay - waar PSV'er Gastón Pereiro negentig minuten op de bank bleef - leek niet lang te kunnen genieten van de voorsprong. Paulo Dybala ramde namelijk al snel de gelijkmaker binnen, maar die treffer werd afgekeurd omdat de aanvaller van Juventus hands had gemaakt. Na iets meer dan een uur spelen viel die Argentijnse treffer alsnog, toen Sergio Agüero een uitdraaiende vrije trap van Messi binnenkopte.

De Urugayaanse voorsprong werd echter hersteld door Suárez. Hij ramde een vrije trap van nét buiten de zestien fraai in de bovenhoek, waarmee hij zijn maatje Messi dus liet zien dat ook híj dat kunstje beheerst. De Argentijn was onlangs (tijdens de 4-1 zege van Barça op Celta de Vigo) nog tweemaal trefzeker uit een vrije trap, een van zijn grootste specialiteiten. Genoeg voor de overwinning was die goal van Suárez echter niet, want in blessuretijd benutte Messi een penalty, waarmee hij de hoofdrol dus afpakte van zijn Uruguayaanse collega.

De volgende uitdaging voor Messi: drie vrije trappen in één wedstrijd