Messi en Neymar op bank bij Barcelona, Afellay valt af

Reacties

Barcelona start zonder Lionel Messi en Neymar aan het uitduel met Atlético Madrid (20.00 uur). Beide van blessures herstelde aanvallers beginnen op de bank, terwijl Ibrahim Afellay op de tribune moest plaatsnemen.

Messi en Neymar op bank bij Barcelona, Afellay valt af

Messi (foto) maakte afgelopen woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Getafe (4-0 winst) na twee maanden afwezigheid als invaller zijn rentree bij Barcelona. De Argentijn luisterde zijn terugkeer op met twee doelpunten, maar opnieuw wordt hij buiten de basis gehouden.

Hetzelfde geldt voor Neymar, die het duel met Getafe miste vanwege buikgriep. Ook de weken daarvoor kwam hij door blessures weinig in actie bij de Catalanen. Sinds 17 december heeft hij slechts tien minuten gespeeld, als invaller in het duel met Elche (4-0).

De meest opvallende verschijning in de wedstrijdselectie van de Catalanen tegen Atlético was Ibrahim Afellay. De 27-jarige international liep vorig jaar tijdens een verhuurperiode aan Schalke 04 problemen op aan zijn dijbeen. Tot twee keer toe raakte hij zwaar geblesseerd, waardoor hij bijna niet van waarde kon zijn tijdens zijn tijdelijke uitstapje naar de Duitse formatie. Afgelopen zomer keerde Afellay terug naar Barcelona, maar kwam door een operatie aan een pees nog niet in actie. Voor het duel met Atlético behoorde hij voor het eerst tot de wedstrijdselectie, maar net als Martín Montoya, Carles Puyol en Cristian Tello overleefde hij de laatste schifting niet en moet hij dus op de tribune plaatsnemen.

Aan de kant van de thuisclub is Diego Godín tijdig hersteld van de dijbeenblessure die hij had overgehouden aan het bekerduel van Atlético Madrid met Valencia (1-1). De Uruguayaanse verdediger staat daardoor gewoon aan de aftrap tegen Barcelona. Ook rechtsback Juanfran is beschikbaar. Hij was aanvankelijk geschorst, maar de gele kaart die dat tot gevolg had is door de Spaanse voetbalbond geseponeerd. Mario Suárez is er door een knieblessure niet bij.

Atlético Madrid en Barcelona hebben allebei 49 punten na achttien wedstrijden, vijf meer dan nummer drie Real Madrid. Barça is koploper op basis van een beter doelsaldo.

Atlético Madrid: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luís; Koke, Gabi, Tiago, Arda Turan; Diego Costa, Villa.

Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Sergio, Xavi, Iniesta; Pedro, Cesc, Alexis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.