Messi draait warm in oefenwedstrijd tegen kampioen van Japan

Paris Saint-Germain heeft ook de tweede wedstrijd van de oefencampagne gewonnen. Vijf dagen na een overwinning op Quevilly Rouen Métropole (0-2) was de ploeg van nieuwbakken trainer Christophe Galtier met 1-2 te sterk voor de regerend Japans kampioen Kawasaki Frontale. Lionel Messi blonk uit in de eerste van drie oefenwedstrijden die PSG afwerkt in Japan.

PSG
PSG
2 - 1
Kawasaki Frontale

Grote sterren als Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé hadden een basisplaats bij PSG, maar de kampioen van Japan bleek een taaie opponent. Met name in de tweede helft beet Kawasaki Frontale van zich af. Voor de rust was PSG de bovenliggende partij, met het openingsdoelpunt van Messi als tastbare beloning. Na een fraai wippertje van Mbappé bezorgde Achraf Hakimi de bal bij Messi, die raak schoot in de linkerhoek.

Kort voor het doelpunt werd een schot van Messi nog van de lijn gehaald; de aanval duurde voort en leverde de 0-1 op. Enkele minuten later moest Donnarumma naar de grond gaan om een inzet van Akihiro Ienaga te pareren. PSG trad met vijf nieuwe namen aan voor het begin van de tweede helft en kwam goed weg toen Kawasaki Frontale in minuut 49 een enorme kans onbenut liet: Kei Chinen schoot van dichtbij over.

De Japanners roken bloed en zochten naar de gelijkmaker Tatsuki Seko stelde Donnarumma op de proef en zag de doelman op tijd naar de benedenhoek duiken. Aan de overzijde bouwde PSG echter de marge uit. Na een vlotte combinatie tussen Messi en Juan Bernat gaf laatstgenoemde een lage voorzet die invaller Arnaud Kalimuendo op waarde werd geschat. Na een uur wisselde PSG nog eens vijf keer. Het laatste woord was aan Kazuya Yamamura, die de Japanse fans met een tegendraadse kopbal reden tot juichen bood.