Messi bevestigt interesse PSG: 'Het is een optie'

Reacties

In een zeer emotionele persconferentie heeft Lionel Messi zondagmiddag nog maar eens benadrukt dat hij Barcelona absoluut niet wilde verlaten deze zomer. Zijn afscheid bij de club die hij vanaf zijn dertiende vertegenwoordigde, doet de Argentijn veel pijn.

Messi bevestigt interesse PSG: 'Het is een optie'
© Pro Shots

'Ik heb alles gedaan wat mogelijk was om hier te blijven, dat wilde ik meer dan alles. Ik had het mijn kinderen ook beloofd, Barcelona is ons thuis. Maar de club kon het niet doen door de reglementen van La Liga. Ik heb een hoop dingen over mij gehoord: bijvoorbeeld dat ik niet door wilde gaan. Maar ik heb er alles gedaan, want ik wilde blijven. Vorig jaar wilde ik níét blijven, dat heb ik toen ook gezegd. Dit jaar wilde ik wél blijven, maar dat kon niet', legt Messi uit.

En dus vertrekt hij na 21 jaar bij Barça. 'Het wordt een lastige stap, zeker voor mijn familie. We gingen ervanuit dat we hier zouden blijven. Maar het zal uiteindelijk goed komen. Het wordt moeilijk, maar dat moeten we accepteren, we moeten vooruit', aldus Messi. Vrijwel alle Spaanse, Franse en andere buitenlandse media schreven de afgelopen dagen dat zijn toekomst in Parijs ligt.

Paris Saint-Germain zou als enige club serieus met Messi onderhandelen. Klopt dat? 'Dat is, eerlijk gezegd, een optie. Ik heb nog nergens getekend. Toen het statement van de club naar buiten kwam, heb ik een hoop telefoontjes gehad, veel clubs waren geïnteresseerd. Op dit moment is nog niets afgerond, we voeren nog gesprekken', bevestigde Messi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hij sprak ook meermaals de nadrukkelijke wens uit om ooit weer terug te keren naar Camp Nou. 'Ik hoop dat ik op een moment terug kan komen en weer deel kan uitmaken van deze club, op wat voor manier dan ook. Om iets te doen om deze club weer de beste ter wereld te maken.'

Messi werd ook gevraagd naar de foto die gemaakt werd met de spelers van de club uit Parijs. 'Ik kwam ze tegen op vakantie in Ibiza, het was toeval. We zijn vrienden. En toen is die foto genomen. We hadden het naar ons zin. Natuurlijk werden er grapjes en zinspelingen gemaakt. "Kom naar Parijs, zeiden ze." Maar meer was het toen niet. Een grapje en een moment van vrienden onder elkaar op vakantie.'

Volgens meerdere Franse media, waaronder L'Équipe arriveert Messi maandagochtend in Parijs om zijn medische keuring bij PSG te ondergaan. Er ligt een contract voor twee seizoenen, met een optie op een derde jaar voor hem klaar. De club wil hem dinsdag groots presenteren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In ons speciale liveblog volgen we de hele persconferentie van Messi

Waarom het vertrek van Messi misschien wel goed nieuws is voor Memphis
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.