Mertens: 'We willen ons tegen Steaua herpakken'

FC Utrecht gaat donderdagavond in het Europa League-duel met Steaua Boekarest vol voor de winst. Trainer Ton du Chatinier onderschat de Roemenen niet.

Mertens: 'We willen ons tegen Steaua herpakken'

'Tot nu toe hebben we twee keer gelijkgespeeld, tegen Napoli en Liverpool, maar als we door willen zullen we ook wedstrijden moeten winnen', vertelt Du Chatinier in gesprek met Voetbal International.

De komende tegenstander van Utrecht in de Europa League, in stadion Galgenwaard, verloor afgelopen zondag met 2-1 bij
rivaal Dinamo Boekarest, onder toeziend oog van veldtrainer
Jan Wouters. Steaua kwam in de 23e minuut nog wel op voorsprong, maar via twee benutte strafschoppen boog de thuisclub de achterstand om in een overwinning.

Daardoor bezet Steaua in de Roemeense competitie na elf duels de vijfde plaats met zeven punten achterstand op koploper Otelul Galati. In de Europa League heeft Steaua na twee duels nog maar één punt.

Toch zegt het ene puntje van Steaua weinig, aldus Du Chatinier. 'Ze spelen heel fel en agressief met de linies kort op elkaar, het is een goed voetballend elftal.'

De spelers van Utrecht azen op revanche na de 2-2 tegen De Graafschap na een 2-0 voorsprong. 'Dat mag je nooit weggeven', aldus Dries Mertens. 'Daarom zijn we erop gebrand ons tegen Steaua te herpakken.' Zijn trainer: 'Daar word je niet vrolijk van, een 2-0 voorsprong weggeven. Dat weten de spelers ook, die zitten daar ook mee.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen