Mertens schiet Napoli langs Hateboer en Gosens, wereldgoal Belotti

Reacties

Napoli heeft zondag opnieuw gewonnen in de Serie A. De nummer drie van vorig seizoen won van het Atalanta Bergamo van Hans Hateboer (foto boven) en Robin Gosens. Stefan de Vrij zegevierde met Lazio, evenals AC Milan. Bij Torino eiste Andrea Belotti weer eens alle aandacht op met een wereldgoal. Ook Bram Nuytinck was trefzeker. Een overzicht van een drukke Serie A-avond.

Mertens schiet Napoli langs Hateboer en Gosens, wereldgoal Belotti

Napoli - Atalanta Bergamo 3-1
Met Hateboer en Gosens in het elftal verloor Atalanta Bergamo bij Napoli. Vorig seizoen won angstgegner Atalanta nog twee maal van de Partenopei, maar ditmaal was de thuisploeg te sterk. Atalanta kwam wel op voorsprong: na een kwartier kopte Bryan Cristante behoorlijk vrijstaand binnen uit een hoekschop van Alejandro Gómez. Aan de andere kant was Gosens belangrijk met een ultiem blok toen José Callejon bij de tweede paal opdook. Hateboer liet zich in offensief opzicht gelden, maar zijn kopbal werd gepareerd door Pepe Reina.

Atalanta hield na de openingsgoal een tijd stand. Het combinatiespel van Napoli vond zijn weg niet door defensie van de bezoekers, maar na een afslaande corner was het toch raak. Piotr Zielinksi bracht Napoli met een ware kanonskogel langszij: 1-1. De beer was los, want kort daarop maakte wie anders dan Dries Mertens na fraai voorwerk van Allan en Lorenzo Insigne met een volley de 2-1. Het slotakkoord was voor invaller Marko Rog.

Chievo - Lazio 1-2
Lazio ontsnapte aan nieuw puntenverlies tegen een laagvlieger. Na de 0-0 remise in eigen huis tegen SPAL kwamen de Romeinen zondagavond in extremis langs Chievo. Na tien minuten opende Ciro Immobile nog de score voor de gasten, maar Manuel Pucciarelli maakte die treffer al voor rust ongedaan. Vlak voor tijd groeide Sergej Milinkovic-Savic met zijn treffer uit tot de gevierde man van de groepsgenoot van Vitesse in de Europa League. Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd en is daarmee klaar om naar Noordwijk af te reizen voor de cruciale interlandperiode, waarin WK-kwalificatieduels met Frankrijk en Bulgarije wachten voor Oranje.

Torino - Sassuolo 3-0
Torino mag zeer blij zijn dat Andrea Belotti nog altijd in Turijn speelt. Il Gallo (het haantje) schitterde zondag vroeg op de avond door op fenomenale wijze de score te openen tegen Sassuolo. De spits schoot kiezelhard raak met een halve omhaal. In de slotfase bouwde Torino de voorsprong eenvoudig uit via Adem Ljajic en Joel Obi.

AC Milan - Cagliari 2-1
Met zeven aanwinsten in de basis, waaronder de voltallige verdediging, won het gerenoveerde AC Milan met moeite van Cagliari, dat zonder aanwinst Gregory van der Wiel aantrad. Tussen alle nieuwkomers opende juist jeugdproduct Patrick Cutrone (19) de score na een fraaie voorzet van Suso. Het was alweer de vierde goal van de negentienjarige spits in alle competities dit seizoen. Suso was ook goud waard voor Milan, want de Spanjaard maakte zelf in minuut zeventig met een mooie vrije trap de beslissende treffer, nadat Joao Pedro de gasten op gelijke hoogte had gebracht.

Fiorentina - Sampdoria 1-2
Fiorentina moet na een onrustige zomer proberen orde op zaken te stellen op het veld, maar dat lukt vooralsnog niet. Na de kansloze nederlaag bij Internazionale (3-0) was Sampdoria te sterk voor La Viola in Florence. Na ruim een half uur viel de eerste Genuese goal met een intikker van Gianluca Caprari. Drie minuten later kreeg Nenad Tomovic de bal tegen de hand en schoot Fabio Quagliarella de daaropvolgende penalty tegen de touwen. Aan de fraaie volley van Milan Badelj vlak na rust had Fiorentina niet genoeg voor een punt ondanks verwoede pogingen van Khouma Babacar.

SPAL - Udinese 3-2
Ondanks een goal van Bram Nuytinck verloor Udinese bij promovendus SPAL, dat vorige week al een punt pakte tegen Lazio (0-0). De verdediger kopte de 2-1 binnen uit een corner na goals van de thuisploeg van oudgediende Marco Borriello en Manuel Lazzari. Een strafschop van Cyriel Thereau hielp Udinese uiteindelijk in de slotfase helemaal langszij, maar SPAL won bij het scheiden van de markt alsnog door een goal van Luca Rizzo.

Overige uitslag:
Crotone - Hellas Verona 0-0

Bekijk hier de stand in de Serie A na speelronde twee. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.