Mertens en Milik nemen Napoli op sleeptouw na veelbesproken week

Reacties

Napoli heeft zich zaterdag herpakt na de nederlaag op Tweede Kerstdag bij Internazionale, een wedstrijd die een behoorlijke nasleep kende. Bologna werd het slachtoffer door doelpunten van Arek Milik en Dries Mertens.

Mertens en Milik nemen Napoli op sleeptouw na veelbesproken week
Napoli
Napoli
3 - 2
Bologna
Bologna

Napoli maakte een veelbewogen week door met het midweekse kerstbezoek aan Internazionale. De Milanezen wonnen met 1-0, maar afloop ging het vooral over de racistische uitingen van de Inter-aanhang aan het adres van Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly. Met geel op zak gaf hij een cynisch applausje richting het publiek, waarna de scheidsrechter dacht dat het voor hem bedoeld was en Koulibaly met rood van het veld stuurde. Hij was er tegen Bologna dan ook niet bij, net als Lorenzo Insigne, die tegen Inter ook rood kreeg. Beide spelers werden voor twee duels geschorst.

Aan de kant van Bologna stond Mitchell Dijks weer eens in de basis. De 25-jarige vleugelverdediger was in de eerste wedstrijden van het seizoen nog vaste kracht, maar verloor daarna zijn plek van trainer Filippo Inzaghi. Dijks en zijn ploeggenoten kregen na een kwartier al een tik van Napoli. Na een voorzet vanaf de rechterkant ontstond er een chaos. Pogingen van Dries Mertens werden geblokt, waarna Arek Milik wel raak schoot: 1-0.

Vervolgens miste Napoli enkele kansen op meer. Mertens stuitte op doelman Lukasz Skorupski, terwijl Milik de lat raakte en net naast schoot. Bologna kwam aan de andere kant na 37 minuten op gelijke hoogte. Rodrigo Palacio kopte een vrije trap door en Federico Santander stond op de juiste plek om met zijn hoofd op fraaie wijze voor de gelijkmaker te zorgen.

Vroeg in de tweede helft sloeg Napoli alsnog toe. Kevin Malcuit vond Milik, die met zijn hoofd voor zijn tweede goal van de avond zorgde. Diego Falcinelli was daarna meteen dicht bij 2-2, maar zijn poging ging over. Mertens schoot aan de andere kant naast, waarna Bologna weer langszij kwam. De ervaren verdediger Danilo kopte raak uit een vrije trap. Uiteindelijk was het Mertens die voor de Napolitaanse zege zorgde. De Belg kapte vanaf links naar binnen en schoot met zijn rechtervoet raak in de korte hoek. Daar had Bologna niet meer van terug.

Napoli heeft nog altijd een achterstand van negen punten op koploper Juventus, dat eerder op de zaterdag won van Sampdoria (2-1). Bologna staat op de achttiende plaats met dertien punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.