Mertens bekroont inhaalrace en laat Ancelotti juichen tegen oude liefde

Napoli heeft zaterdagavond op heroïsche wijze AC Milan opzij gezet tijdens de tweede speelronde van de Serie A. De vicekampioen knokte zich terug van een 0-2 achterstand. Piotr Zielinski en Dries Mertens bleken goud waard in de inhaalrace.

Napoli
Napoli
3 - 2
AC Milan
AC Milan

Als gevolg van het afgelaste duel van vorige week met Genoa (door het drama met de ingestorte brug) maakte Gonzalo Higuaín zaterdagavond pas zijn officiële debuut voor AC Milan. Dat deed hij uitgerekend tegen zijn oude werkgever Napoli. Andersom nam Napoli-trainer Carlo Ancelotti het op tegen zijn grote liefde AC Milan, de club die hij als speler en als trainer diende.

Niet Higuaín, maar Giacomo Bonaventura bezorgde Ancelotti al vroeg een baalmoment. Na een kwartier spelen liet de vleugelspeler de debuterende doelman David Ospina kansloos met een heerlijke volley. Het was Fabio Borini die de bal fraai klaarlegde met het hoofd. Zo moest Napoli net als vorige week tegen Lazio in de achtervolging.

De thuisploeg kwam aanvankelijk moeizaam tot kansen en als er al een mogelijkheid ontstond, redde Gianluigi Donnarumma bekwaam, zoals op een inzet van Arek Milik. Vlak na de hervatting verdubbelde AC Milan de marge en leek Napoli af te stevenen op puntenverlies. Na een vloeiende aanval schoof Davide Calabria de bal binnen. Lang konden de bezoekers niet genieten van deze marge, want Napoli bracht de achterstand razendsnel terug dankzij Zielinski.

Diezelfde Zielinski zorgde halverwege de tweede helft ook voor de gelijkmaker. Deze keer had de Pool succes met een inzet van buiten het zestienmetergebied uit een afgeslagen hoekschop. Napoli rook bloed en zette de jacht op de winnende goal in. Met succes, want Mertens schoot tien minuten voor tijd de 3-2 binnen. De Belg was na ruim een uur in de ploeg gekomen voor Marek Hamsík. Napoli komt zo net als Juventus op zes punten.