Ongeduld Ronaldo neemt toe ondanks nieuwe zege Juventus

Reacties

Juventus heeft ook zijn tweede Serie A-wedstrijd in het nieuwe seizoen gewonnen. Cristiano Ronaldo werd zaterdagavond bij zijn thuisdebuut opnieuw in bedwang gehouden, dit keer door Lazio.

Ongeduld Ronaldo neemt toe ondanks nieuwe zege Juventus
Juventus
Juventus
2 - 0
Lazio
Lazio

Ten opzichte van de met 2-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Chievo verloren Paulo Dybala, Douglas Costa en Juan Cuadrado hun basisplaats bij Juventus. Ronaldo kreeg in de aanval steun van Mario Mandzukic en Federico Bernardeschi. Op papier begon de Portugees als linksbuiten, maar in de praktijk speelde hij centraal zoals in zijn laatste seizoenen bij Real Madrid. Mandzukic vertolkte als ondersteunende spits de Karim Benzema-rol.

Juventus nam al snel het initiatief zonder daarbij veel risico te nemen. Het tempo lag laag en Lazio hield in de openingsfase probleemloos stand. Het eerste gevaar voor het Romeinse doel was er pas halverwege de eerste helft bij een voorzet vanaf links. Ronaldo kwam niet tot een goede poging en Sami Khedira raakte de paal. Luttele tellen later dwong Bernardeschi met zijn schot Lazio-goalie Thomas Strakosha tot het uiterste. Het was zoeken naar ruimtes die er bijna niet waren.

Ronaldo was ongetwijfeld opgelucht toen Miralem Pjanic de score in de dertigste minuut opende. De spelmaker deed dat met een prachtig schot vanaf twintig meter. Pjanic aarzelde niet toen de bal richting hem kwam en zorgde met een stuiterend schot voor de 1-0. Het gaf De Oude Dame vertrouwen, maar leverde niet direct grotere ruimtes op. Veelzeggend voor het solide verdedigen van Lazio was dat Ronaldo in de eerste helft maar tot één balcontact in het vijandelijke strafschopgebied kwam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld amper. Lazio zorgde af en toe voor schrik in Turijn door speldenprikjes uit te delen bij onder andere standaardsituaties, maar Juventus bleef de bovenliggende partij. Ronaldo was daarbij de gevaarlijkste man. Kort na een vrije trap op een voor hem ideale plek tegen de Lazio-muur te hebben geschoten, kreeg hij met een kopkans dé mogelijkheid op de 2-0. De bal ging over het doel. Een kwartier voor tijd nam de thuisploeg alsnog alle spanning weg, dankzij Mandzukic. Door de tussenkomst van Strakosha viel de bal net niet goed voor Ronaldo en de Kroaat schoot de bal in de rebound tegen de touwen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Giorgio Chiellini en de teruggekeerde Leonardo Bonucci als centraal blok werd door Juventus de nul gehouden, wat ook extra vertrouwen moet geven na de twee tegengoals van vorige week. In de volgende speelronde wacht voor de titelverdediger een uitwedstrijd tegen Parma. Dat is voor Ronaldo dus de volgende kans om na minstens 180 minuten op persoonlijk vlak de ban te breken in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.