Merkwaardige treffer Gudmundsson verliest in blessuretijd zijn gouden waarde

Het eerste Serie A-doelpunt van 2024 is vrijdagavond gemaakt door Albert Gudmundsson. De aanvaller van Genoa leek daarmee ook de matchwinner te gaan worden tegen Bologna, maar diep in blessuretijd gooide Lorenzo De Silvestri roet in het eten: 1-1.

Bologna
Bologna
1 - 1
Genoa
Genoa

Gudmundsson is bezig aan een sterk seizoen bij Genoa en heeft zich in de kijker gespeeld bij meer vermogende clubs. Vrijdag vijzelde hij zijn marktwaarde nog wat verder op, door zijn tiende goal van dit seizoen (achtste in de Serie A) te maken. Bij een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied koos Gudmundsson verrassend voor een schot op doel. Joshua Zirkzee dook onder de bal door en Federico Ravaglia, de keeper van Bologna, werd verrast: 0-1.

Bologna ging direct in de achtervolging en kreeg voor rust al kansen via Riccardo Orsolini en Zirkzee. Laatstgenoemde was overigens voor het eerst als aanvoerder aan een wedstrijd van Bologna begonnen. In de tweede helft drukte de thuisploeg Genoa helemaal met de rug naar de muur, maar de gasten leken stand te gaan houden. In de extra tijd viel echter toch nog de gelijkmaker, via De Silvestri.

Zo gingen Bologna (met Sam Beukema en Sydney van Hooijdonk op de bank) en Genoa (zonder de geblesseerde Kevin Strootman) in evenwicht uit elkaar. Bologna staat knap vijfde in de Serie A en Genoa is de nummer twaalf van de ranglijst.