Voormalig AZ-speler straalt in de Serie A: 'We worden vaak gebeld over hem'

Reacties

Albert Gudmundsson tekende vorige maand een nieuw contract bij Genoa, maar of dat ook daadwerkelijk betekent dat hij langer bij de club zal gaan blijven? De voormalig aanvaller van AZ heeft zich behoorlijk in de kijker gespeeld en een winters vertrek valt niet uit te sluiten.

Voormalig AZ-speler straalt in de Serie A: 'We worden vaak gebeld over hem'
© Pro Shots

Gudmundsson (26) ging een kleine twee jaar geleden van AZ naar Genoa, waarmee hij degradeerde uit de Serie A. De IJslander was een belangrijke speler in het elftal dat direct weer terugkeerde naar de Italiaanse elite en is dit seizoen goed op dreef. Na veertien competitiewedstrijden staat de teller al op zes doelpunten. Bovendien was Gudmundsson nog twee keer trefzeker in het bekertoernooi.

De goede vorm van Gudmundsson is niet onopgemerkt gebleven. 'We worden vaak gebeld over hem, maar hebben nog geen concrete aanbiedingen ontvangen', zegt Marco Ottolini, de technisch directeur van Genoa. Daar zou richting de winterse transferwindow echter best eens verandering in kunnen gaan komen, beseft de sportbestuurder.

'De intentie van de club is om niemand te verkopen', maakt Ottolini duidelijk. 'Maar als er aanbiedingen binnenkomen, zullen we die bestuderen. Daarbij zullen we de wens van de speler zelf ook zeker meenemen. Albert is een erg goede speler, die zich in de afgelopen maanden spectaculair heeft ontwikkeld. Hij zal nóg beter worden zodra hij de Italiaanse taal onder de knie heeft.'

Vorige maand verlengde Gudmundsson zijn contract bij Genoa tot de zomer van 2027. Dat betekent dat zijn werkgever in ieder geval hoog in de boom kan gaan zitten als het gaat om de vraagprijs voor de IJslands international.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.