Merkwaardige rode kaart betekent dramatisch einde seizoen Messi

Reacties

Lionel Messi heeft zaterdagavond de troostfinale van het toernooi om de Copa América vroegtijdig moeten staken. De Argentijnse aanvoerder belandde in een opstootje met Gary Medel, hetgeen beide spelers een rode kaart opleverde.

Merkwaardige rode kaart betekent dramatisch einde seizoen Messi

Het incident kwam totaal uit het niets. Argentinië speelde na een zwaar teleurstellend toernooi juist een prima wedstrijd tegen Chili. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni gooide de schroom van zich af en kwam voor rust al op een 2-0 voorsprong via doelpunten van Sergio Agüero en Paulo Dybala.

Vijf minuten voor rust ging Messi de diepte in, maar Gary Medel versperde hem de weg. Het was een vrij normaal duel, Medel schermde de bal af om een doeltrap veilig te stellen. Messi was daar enigszins door geïrriteerd en gaf Medel een zetje na. Wat volgde was een opstootje tussen de twee kemphanen, die met de koppen tegenover elkaar kwamen te staan.

Tot een kopstoot kwam het niet, het was vooral duwen met de schouders/borst. Zó veel leek er nu ook weer niet aan de hand, maar de scheidsrechter kende geen enkele twijfel en trakteerde beide spelers op een directe rode kaart. De VAR keek er nog naar, maar draaide de beslissing niet terug. Het was pas de tweede rode kaart voor Messi in 136 interlands voor Argentinië. Ook bij zijn debuut in 2005 kreeg hij rood, destijds voor een slaande beweging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Argentinië
Argentinië
2 - 1
Chili
Chili
Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.