Merkwaardig eigen doelpunt Jorginho bij Arsenal-debuut Havertz

Reacties

Arsenal heeft zijn eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op een nieuw seizoen gelijkgespeeld tegen het Duitse 1. FC Nürnberg: 1-1. In het duel waarin de van Chelsea overgekomen Kai Havertz zijn officieuze debuut maakte voor Arsenal, trok Jorginho ongewild de aandacht naar zich toe.

Merkwaardig eigen doelpunt Jorginho bij Arsenal-debuut Havertz
© Pro Shots

Jorginho maakte op curieuze wijze een eigen doelpunt. Bij een 0-1 voorsprong (doelpunt van Bukayo Saka in de zevende minuut) stond Arsenal-keeper Karl Jakob Hein met de bal aan zijn voet ver voor zijn eigen doel. De goalie speelde Jorginho aan, die leek te willen kaatsen richting een ploeggenoot. Hij raakte de bal echter niet goed en maakte zo een onhandige eigen goal.

De 1-1 viel na ruim een uur en even hierna ontsnapte Arsenal aan een achterstand, toen Nürnberg de lat raakte. Vlak voor tijd hielp Folarin Balogun nog een grote kans op de winnende goal voor Arsenal om zeep en dus begon de ploeg van Mikel Arteta de oefencampagne met een remise.

Bij Arsenal deed Havertz de tweede helft mee. De Duitser kwam voor zeventig miljoen euro over van Chelsea en is vooralsnog de enige topaankoop van Arsenal voor deze zomer. De komst van Ajax-verdediger Jurriën Timber is echter een kwestie van tijd en Arsenal is ook nog druk bezig met het aantrekken van West Ham United-aanvoerder Declan Rice.

De volgende oefenwedstrijd die Arsenal speelt is over een week, in de Verenigde Staten tegen een Major League Soccer-sterrenteam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.