Menzo benoemd als nieuwe bondscoach van Suriname

Reacties

Stanley Menzo is de nieuwe bondscoach van Suriname. De 58-jarige trainer is de opvolger van Dean Gorré en komt over van het nationale team van Aruba.

Menzo benoemd als nieuwe bondscoach van Suriname
© Pro Shots

Bij Suriname treedt Menzo in de voetsporen van Gorré, die van grote waarde was voor de Surinaamse nationale ploeg. Dankzij de oud-middenvelder van onder meer SVV, Feyenoord, FC Groningen en Ajax konden Surinaamse voetballers die in Nederland geboren of woonachtig waren beschikbaar worden gesteld voor de nationale ploeg.

Na het toernooi om de Gold Cup 2021 clashte Gorré met het bondsbestuur, waarop hij werd ontslagen. Op dit eindtoernooi eindigde Suriname als derde in de groepsfase achter Costa Rica en Jamaica. Wel leidde Gorré Suriname naar een historische 2-1 zege op Guadeloupe.

Op Aruba was de oud-keeper interim-bondscoach en technisch manager. Eerder was de oud-doelman van het Nederlands elftal trainer bij AFC, AGOVV, FC Volendam, SC Cambuur, Lierse SK, Ajax Cape Town en het tweede elftal van het Chinese Beijing Goan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.