Olympique Lyon heeft zondag zonder veel moeite afgerekend met Angers. Memphis Depay maakte het verschil.

Olympique Lyonnais
3 - 0
Angers
Angers

Na de overwinningen van concurrenten Lille, Paris-Saint-Germain en AS Monaco kon Lyon niet achterblijven. Les Gones dienden te winnen om niet achterop te raken in de Franse titelrace.

De ploeg van Rudi Garcia deed zondag op eigen veld wat werd verwacht. Halverwege de eerste helft brak Memphis de ban tegen Angers. De Oranje-international knalde van enkele meters raak nadat de bal via de kluts voor zijn voeten terecht was gekomen.

Dankzij de 2-0 van Lucas Paquetá kort voor rust kon Lyon na 45 minuten met een gerust hart de kleedkamer op zoeken. In de tweede helft kwam de overwinning niet meer in gevaar. Memphis tekende in de slotfase met een zeer fraaie wippertje voor de genadeklap.

Door de zege bleef Lyon in het spoor van Lille, PSG en Monaco, die een voorsprong hebben van respectievelijk vijf, twee en één punt op Memphis en co.