Mbappé wijst PSG de weg bij Ligue 1-debuut Simons

Paris Saint-Germain heeft zaterdag geen fout gemaakt tussen de belangrijke Champions League-wedstrijden door. De formatie van trainer Mauricio Pochettino won bij Strasbourg en hield koploper Lille zo in het vizier.

Strasbourg
Strasbourg
1 - 4
PSG
PSG

Voor PSG was het duel met Strasbourg er een als tussendoortje in een belangrijke Champions League-week. De Parijzenaren wonnen afgelopen week knap met 2-3 bij Bayern München en moeten dinsdag thuis de klus klaren. Waar Bayern zaterdag in de competitie punten verspeelde tegen Union Berlin (1-1) maakte PSG, zonder de geschorste Neymar en met Mitchel Bakker in de basis, geen fout. Al na een kwartier had Kylian Mbappé zijn doelpunt te pakken: 0-1.

De ban was zo gebroken en voor rust kwamen er nog twee goals bij. Pablo Sarabia tekende voor 0-2 en de derde goal was voor Moise Kean. De spits scoorde op aangeven van Mbappé, die zo voor de negentiende keer zowel scoorde als een assist gaf in een competitiewedstrijd sinds zijn debuut in Parijs in september 2017. In de grootste vijf competities van Europa deed alleen Lionel Messi dat in dezelfde periode vaker, namelijk 21 keer.

Strasbourg deed in de tweede helft nog iets terug via Dion Moise Sahi, maar echt spannend werd het niet meer. Sergio Rico was overigens de doelman van PSG die moest vissen. Keylor Navas bleef in de rust in de kleedkamer achter. Uit voorzorg, zo bleek. De eerste keeper van PSG had last van een spier. De bezoekers herstelden de marge van drie daarna nog door een goal van Leandro Paredes.

Een mooi moment was er daarna nog voor Xavi Simons. De zeventienjarige Nederlander viel na 87 minuten in voor Ander Herrera en maakte zo zijn debuut in de Ligue 1. Door de zege bleef PSG in het spoor van koploper Lille, dat vorige week nog won in Parijs. PSG heeft drie punten minder dan de nummer één.