Memphis richt zich tot onder anderen Mbappé en Neymar in strijd tegen racisme

Reacties

Memphis Depay heeft diverse topvoetballers opgeroepen om in actie te komen tegen racisme. De aanleiding daarvoor is de racistische bejegening van Romelu Lukaku tijdens het duel tussen Juventus en Internazionale.

Memphis richt zich tot onder anderen Mbappé en Neymar in strijd tegen racisme
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 1
Internazionale
Internazionale

Op Instagram plaatste Memphis een foto van Romelu Lukaku, waarbij hij zijn verafschuwing uitsprak over racisme. 'Ik ben blind en doof voor de buitenwereld, maar nooit voor racisme. Het wordt tijd dat alle atleten de handen ineenslaan zodat we deze kwaal kunnen behandelen zoals dat zou moeten.'

Daarbij tagde de aanvaller van Atlético Madrid onder anderen Kylian Mbappé, Neymar, Paul Pogba, Virgil van Dijk, Presnel Kimpembe, Marcus Rashford, David Alaba, Antonio Rüdiger, Vinícius Júnior, Jules Koundé en Reece James. 'Als we samen komen, kunnen we dingen pas echt veranderen. Want deze organisaties gaat het niet voor ons doen', doelt Memphis op de verschillende voetbalbonden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de wedstrijd tussen Juventus en Internazionale kreeg Lukaku racistische spreekkoren over zich heen. De thuisploeg is daar inmiddels voor gestraft, maar ook de Belgische spits is volgende wedstrijd geschorst. Hij kreeg zijn tweede gele kaart nadat de scheidsrechter vond dat Lukaku provocerend juichte naar het Juventus-publiek.

© Instagram
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.