Memphis richt zich tot Franse regering: 'Mag ik alsjeblieft mee met Oranje?'

Reacties

De FIFA doet pogingen om nationale overheden er toe te brengen voor internationals een uitzondering te maken. Dat kan ook een oplossing zijn voor Memphis Depay.

Memphis richt zich tot Franse regering: 'Mag ik alsjeblieft mee met Oranje?'
© Pro Shots

De coronamaatregelen weerhouden menig international ervan om komende interlandperiode voor hun land uit te komen. Door de dreigende quarantaine in sommige landen bij terugkeer weigeren clubs hun spelers af te staan. Onder andere in Frankrijk staan de clubs op het standpunt.

Oranje-bondscoach Frank de Boer leeft daarom in onzekerheid over de beschikbaarheid van Memphis, die onder voorbehoud is opgenomen in de selectie voor de komende WK-kwalificatieduels.

'Zeer belangrijk'
Mogelijk komt er alsnog het groene licht dankzij de inspanningen van de FIFA. De mondiale bond probeert nationale overheden te overreden de afspraken aan te passen, zodat de spelers hun interlands kunnen spelen. 'We willen dat de wedstrijden door kunnen gaan zoals gepland en ook met de best mogelijke team', zegt president Gianni Infantino. 'We roepen daarom alle partijen op om te begrijpen dat de nationale ploeg voor een grote meerderheid zeer belangrijk is.'

Memphis zelf richt zich op zijn Twitter-pagina rechtstreeks tot de Franse regering. 'Mag ik me maandag alsjeblieft melden bij Oranje? Dat zou wel zo eerlijk zijn, aangezien jullie ook een uitzondering maken voor de Franse nationale ploeg, die ook wedstrijden buiten Europa speelt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Onbegrijpelijk dat Weghorst er niet en Luuk de Jong er wel bij zit'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.