Memphis nog niet in topvorm: 'Wil vertrouwen van Koeman terugbetalen'

Reacties

Memphis Depay maakte ruim twee maanden geleden zijn entree bij Barcelona en voelt zich op zijn plek in Camp Nou. Maar de Oranje-international wil zich nog nadrukkelijker profileren binnen het team van trainer Ronald Koeman.

Memphis nog niet in topvorm: 'Wil vertrouwen van Koeman terugbetalen'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Granada
Granada

Op de website van Barcelona kijkt Memphis met een positief gevoel terug op zijn beginperiode bij de club. 'Ik voel me heel gelukkig in Barcelona. Vanaf dag één geven de mensen bij de club mij veel vertrouwen. Ik heb een goede band met mijn teamgenoten en we respecteren elkaar. Op het moment dat ik voor de fans in het stadion werd gepresenteerd, ging een droom in vervulling', aldus Memphis.

'Het is een eer om voor een club als Barcelona te spelen en ik kan er ook echt van genieten. Dit is een club met een rijke geschiedenis en geweldige supporters. Maar dit is ook pas het begin voor mij. Ik wil nog veel bereiken met Barça. Ik begon sterk, maar ik zit nog niet op mijn topniveau. Ik voel me fit, maar wil mezelf blijven ontwikkelen. Dat betekent ook doorgaan met goals maken en assists geven', aldus de ex-PSV'er.

Band met Koeman
Memphis kon afgelopen dinsdag niet voorkomen dat Barcelona in de Champions League pijnlijk onderuit ging tegen Bayern München (0-3). 'Dat was natuurlijk een heel teleurstellend resultaat. We moeten van die nederlaag leren en ervoor zorgen dat we de neuzen dezelfde kant op houden. Ik ben ervan overtuigd dat we uiteindelijk om de prijzen mee gaan doen, ook al zit de club nu in een gecompliceerde situatie'.

Memphis merkt dat zijn band met Koeman is versterkt na hun hereniging bij Barcelona. 'Hij kent mij heel goed vanuit onze tijd bij Oranje en daarin merkten we al snel dat we een klik hadden. Ik heb vertrouwen in zijn filosofie en de manier waarop hij wil spelen. De trainer geeft mij veel vrijheid en vertrouwen. Ik wil dat vertrouwen terugbetalen', besluit Memphis, die na vier officiële wedstrijden op twee goals en een assist staat. Barcelona speelt maandag in eigen huis tegen Granada.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.