Memphis met Lewandowski in voorhoede, Dembélé speelt na korte nachtrust

Reacties

Frenkie de Jong en Memphis Depay verschijnen zaterdagmiddag allebei aan de aftrap bij Barcelona. De twee Nederlanders hebben een basisplaats gekregen voor de thuiswedstrijd tegen Elche.

Memphis met Lewandowski in voorhoede, Dembélé speelt na korte nachtrust
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 0
Elche
Elche

In de vorige competitiewedstrijd tegen Cádiz (0-4 zege) stonden De Jong en Memphis ook allebei in de basis. De middenvelder wist toen de score te openen. Dat Memphis een basisplaats krijgt, is opvallend te noemen. Vorige week was hij tegen Cádiz de vervanger van Robert Lewandowski, die toen vrijaf kreeg. Het was voor Memphis zijn eerste basisplek van het seizoen. Ditmaal speelt Lewandowski wél, maar Xavi heeft toch een plek ingeruimd voor de Oranje-international. 

Ten opzichte van het duel met Cádiz maakt Héctor Bellerín op de rechtsbackpositie plaats voor Jules Koundé. Centraal achterin krijgt Eric García de voorkeur boven Gerard Piqué. Op het middenveld staat De Jong naast Franck Kessié en Pedri, waardoor Gavi en Sergio Busquets naar de bank verhuizen. Voorin speelt Ousmane Dembélé in plaats van Raphinha, terwijl Ferran Torres uit de basis verdwijnt door de entree van Lewandowski.

Dembélé is vrijdagavond voor het eerst vader geworden en overnachtte in het ziekenhuis. Volgens Cadena COPE heeft Barcelona hem ondanks zijn korte nachtrust gevraagd om in actie te komen, waardoor hij een basisplaats heeft gekregen tegen Elche. 

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Araújo, Eric Garcia, Balde; De Jong, Kessié, Pedri; Dembélé, Lewandowski, Memphis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.