Memphis helpt Lyon op weg voor heerlijk bekeravondje

Reacties

Olympique Lyon blijft in de race voor de Coupe de France. Mede dankzij de openingstreffer van Memphis Depay werd dinsdagavond Ajaccio uitgeschakeld. 

Memphis helpt Lyon op weg voor heerlijk bekeravondje
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
5 - 1
Ajaccio
Ajaccio

Memphis maakte afgelopen weekend in de competitiewedstrijd tegen Strasbourg een einde aan een reeks van vier duels zonder doelpunt en werd na zijn dubbelslag overladen met complimenten. Dinsdag mocht de Nederlander het opnieuw laten zien en weer was hij trefzeker.

Memphis opende in de negende minuut de score. Ajaccio verspeelde de bal op het middenveld, waarna Lyon razendsnel omschakelde en Islam Slimani Memphis de diepte in stuurde. Hij liet de bal een keer stuiteren en haalde vervolgens succesvol uit, voor alweer zijn veertiende goal van dit seizoen.

De treffer van Memphis bleek de inleiding voor een zorgeloze avond voor Lyon, dat met goals van Slimani, Maxwel Cornet en Ryan Cherki al bij rust klaar was met zijn tegenstander. Memphis hoefde dan ook niet terug te keren voor de tweede helft en zag vanaf de kant twee benutte strafschoppen: aan iedere kant een. Zo viel de zege van Lyon ruim uit. 

Lyon komt aankomende zaterdag weer in actie in de Ligue 1. De nummer twee van de ranglijst neemt het dan op tegen nummer elf Montpellier.

Memphis bij de topvijf spitsen? 'Weinig aanvallers die zo compleet zijn'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.