Memphis heeft stevige vinger in succes Lyon

Olympique Lyon heeft zich hersteld van de midweekse uitglijder. Memphis Depay was betrokken bij de eerste twee goals in Caen (1-2).

Vier dagen na de onverwachte en onnodige nederlaag op eigen veld tegen Lille (1-2) kwam Olympique Lyon bij Caen beter voor de dag. De ploeg van trainer Bruno Genesio kwam na tien minuten op voorsprong dankzij een goal van Maxwell Cornet, die attent reageerde nadat Memphis zijn poging nog had zien stranden op de defensie van Caen.

Maar de thuisploeg liet zich niet onbetuigd. Halverwege de eerste helft ontsnapte Lyon aan de gelijkmaker. Adama Mbengue raakte de paal, terwijl Alexander Djiku een grote kopkans onbenut liet. Aan de andere kant verzuimden de gasten, die aantreden zonder de geblesseerde Bertrand Traoré de marge te vergroten. Onder anderen Mariano Diaz mocht zich dat aanrekenen.

De Dominicaanse spits nam in de 54ste minuut zijn revanche voor zijn misser voor rust. Met een volley van net buiten het strafschopgebied bracht hij de 0-2 op het scorebord, waarbij Memphis met een interceptie de assist voor zijn rekening nam. Het was de twaalfde treffer van Diaz van het seizoen.

Nabil Fekir liet in de laatste minuut na voorbereidend werk van Memphis na de zege extra cachet te geven. Caen deed direct erna zelfs wat terug via Ivan Santini, die met zijn treffer de spanning terugbracht in de wedstrijd. De defensie van Lyon, met Kenny Tete, hield stand.

Olympique Lyon kwam door de zege in punten gelijk met nummer twee AS Monaco. Olympique Marseille kan echter bij een succes tegen Montpellier zich zondagavond weer de belangrijkste concurrent noemen van koploper Paris Saint-Germain.