Memphis heeft als invaller een pijnlijk déjà vu

Reacties

Olympique Lyon heeft andermaal een pijnlijk verlies moeten incasseren. De invalbeurt van Memphis Depay bood geen soelaas tegen hekkensluiter Dijon.

Memphis heeft als invaller een pijnlijk déjà vu
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
1 - 3
Dijon
Dijon

Memphis zag zijn naam opnieuw niet staan bij de basisformatie van Olympique Lyon. Net als woensdag voor het Coupe de France-duel met Stade Rennes kreeg Maxwell Cornet de voorkeur boven de Oranje-international. En opnieuw moest hij als invaller een pijnlijke verliesbeurt voorkomen.

Tegen Stade Rennes bood de invalbeurt van Memphis Lyon uiteindelijk geen soelaas. De halve finale bleek het eindpunt voor Lyon. Tegen Dijon kon de Nederlander evenmin een flinke domper voorkomen.

Lyon moest aan de bak na een opvallende eerste helft, waarin de thuisploeg in de eerste minuut via Martin Terrier op voorsprong was gekomen maar na zeven minuten door een treffer van Wesley Saïd en een eigen goal van Marcelo tegen een achterstand aankeken. Ondanks verwoede pogingen van Lyon en dito reddingen van Dijon-keeper Runar Alex Runarsson haalden de gasten ongeschonden de rust.

Na ruim een uur werd alsnog een beroep gedaan op Memphis. Twee minuten na zijn entree pakten de donkere wolken nog meer samen boven het Groupama Stadium na de tweede eigen goal van de dag. Rafael was dit keer de schlemiel. Lyon kon met een man minder – na de drie wissels viel Jason Denayer viel geblesseerd uit – de tweede blamage in vijf dagen niet voorkomen. Lyon dregt daardoor 

De nederlaag was extra pijnlijk omdat Dijon sinds 28 augustus geen uitwedstrijd meer had gewonnen en sinds 2 december op vreemde bodem niet meer had gescoord. Lyon verliest daardoor ook het zicht op de tweede plaats, die aan het einde van de rit rechtstreekse plaatsing voor de Champions League oplevert.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2018/2019

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
29
4
5
105-35
+70
91
2
Lille
38
22
9
7
68-33
+35
75
3
Olympique Lyonnais
38
21
9
8
70-47
+23
72
4
Saint-Étienne
38
19
9
10
59-41
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.