Memphis evenaart Huntelaar, Van Persie is stip aan horizon

Reacties

Memphis Depay is door zijn doelpunt tegen Wales op gelijke hoogte gekomen met Klaas Jan Huntelaar op de lijst met topscorers aller tijden van het Nederlands elftal. De 28-jarige aanvaller moet alleen nog Robin van Persie voor zich dulden.

Memphis evenaart Huntelaar, Van Persie is stip aan horizon
© Pro Shots

De goal die Memphis woensdagavond in De Kuip maakte, was al zijn 42ste doelpunt in het shirt van het Nederlands elftal. In de voorbije interlands slaagde de spits er niet in om te scoren. Na het uitduel met Wales kreeg hij daar in de thuiswedstrijd tegen Polen wel een uitgelezen mogelijkheid voor, maar Memphis miste vanaf de strafschopstip. 

Op de topscorerslijst van Oranje is Van Persie baas boven baas. De 38-jarige oud-spits scoorde liefst vijftig keer als international. Van Persie speelde 102 interlands. Kijkend naar het gemiddelde doet Memphis het beter, met een moyenne dat iets hoger is dan één goal per twee wedstrijden. Wales-thuis is voor de Barcelona-aanvaller al zijn tachtigste interland.

Memphis debuteerde op 15 oktober 2013 voor het Nederlands elftal met een invalbeurt in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Iets meer dan acht maanden later maakte hij zijn eerste goal als international. In de gewonnen WK-wedstrijd tegen Australië maakte de aanvaller het winnende doelpunt. Dat deed hij tegen Wales opnieuw, door als invaller in een zinderende apotheose Oranje de zege te bezorgen.

Speler Doelpunten Interlands
1. Robin van Persie 50 102
2. Klaas Jan Huntelaar 42 76
3. Memphis Depay 42 79
4. Patrick Kluivert 40 79
5. Dennis Bergkamp 37 79
6. Arjen Robben 37 96
7. Faas Wilkes 35 38
8. Ruud van Nistelrooij 35 70
9. Abe Lenstra 33 47
10. Johan Cruijff 33 48
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.