Memphis: 'Iedereen moet eraan wennen dat ik hopelijk topscorer word'

Reacties

Memphis Depay is erop gebrand om topscorer van Oranje te worden. De spits was vrijdag tweemaal trefzeker tegen België (1-4 zege) en staat inmiddels op 41 doelpunten voor de nationale ploeg. Hij passeerde Patrick Kluivert, die er 40 maakte voor Oranje.

Memphis: 'Iedereen moet eraan wennen dat ik hopelijk topscorer word'
© Pro Shots
België
België
1 - 4
Nederland
Nederland

'Het is heel snel gegaan. De laatste paar jaren ben ik gewoon heel erg doeltreffend, dat wil ik vasthouden', vertelt Memphis aan de NOS. 'Ik ben trots op waar ik nu sta.' Klaas-Jan Huntelaar lijkt er binnenkort ook aan te moeten geloven, want zijn voorsprong op Memphis bedraagt nog maar één doelpunt. Het passeren van recordhouder Robin van Persie (50 doelpunten) is voor Memphis het grote doel.

'Daar moet iedereen aan gaan wennen, dat ik mezelf hopelijk ooit tot topscorer aller tijden van Oranje mag kronen', blikt de Oranje-vedette vooruit. 'Ik wil belangrijk zijn voor het team. Ik hoop ook op het WK goals en assists te leveren. Daar gaat het om. Ik ben natuurlijk trots en ik ben blij dat ik word gediend door het team. Als ik zo doorga, zullen we zien waar het eindigt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Memphis heeft de topscorerslijst goed in zijn hoofd zitten. 'Ik zag Kluivert laatst, hij was in Barcelona. Toen zei ik: "Jij gaat binnenkort een plekje naar beneden." Met respect natuurlijk', grinnikt de Barcelona-spits. 'Toen ik een klein jongetje was, keek ik naar hem op. Hij was mijn favoriete spits. En nu mag ik bij Barcelona spelen en kan ik mijn eigen naam daarboven zetten. Dat is voor mij een droom geweest.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.