Memphis en Tete nemen competitiecrisis mee naar bekertoernooi

Reacties

Olympique Lyon is in de strijd om de Coupe de France in de kwartfinale gesneuveld. Memphis Depay en Kenny Tete struikelden over laagvlieger Caen (1-0).

Memphis en Tete nemen competitiecrisis mee naar bekertoernooi

Lyon worstelt in de Ligue 1 met z'n vorm met een serie van vijf duels zonder zege als resultaat. Bekerwedstrijden gingen de ploeg van Bruno Genesio dit kalenderjaar beter af. In de Europa League werd Villarreal twee keer verslagen, terwijl drie zeges Lyon in de kwartfinale van de Coupe de France bracht.

Maar dat werd ook het eindpunt van L'OL. Tiemoko Diomandé was met zijn rake kopbal de beul voor Lyon en de held van Caen. Zijn treffer in de 77ste minuut, bij een van de sporadische kansen voor de thuisploeg, bleek genoeg voor een plaats bij de laatste vier.

Het was ook een hard gelag voor Memphis, die op het moment van het enige doelpunt enkele minuten aan de kant zat. Bertrand Traoré was in de plaats gekomen van de Oranje-international die enkele keren met een schot van afstand voor gevaar had gezorgd. Maar het waren vergeefse pogingen de muur van Caen te slechten.

Lyon kon de uitschakeling niet meer voorkomen, waardoor Caen – dertiende in de Ligue 1 - zich voor het eerst in de historie schaarde bij de laatste vier van de strijd om de Coupe de France. Naast derdeklassers Chambly en Les Herbiers is Paris Saint-Germain halvefinalist. Tete maakte de negentig minuten vol. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.