Memphis en De Jong krijgen hetzelfde cijfer in de Spaanse pers

Memphis Depay en Frenkie de Jong krijgen complimenten in de Spaanse pers. De twee Nederlanders hadden allebei een basisplaats in de wedstrijd tussen Barcelona en Elche. Memphis maakte het tweede doelpunt van zijn club.

Barcelona
Barcelona
3 - 0
Elche
Elche

Mundo Deportivo stipt aan dat De Jong voor de derde keer dit seizoen werd aangewezen als vervanger van Sergio Busquets, die op de bank bleef. Eerder speelde De Jong tegen Real Sociedad (1-4 zege) en Viktoria Plzen (5-1) al op de plek van Busquets. 'Tegen Elche oogde De Jong comfortabeler op zijn positie, mede door de rode kaart van Gonzalo Verdú. Frenkie wilde een belangrijke rol vertolken op het middenveld en daar slaagde hij in, met twee scoringskansen.'

De krant vat het optreden van de spelers na iedere wedstrijd in één woord samen en beschrijft De Jong als 'actief'. 'Voordat Lewandowski scoorde, was de Nederlander de meest sprankelende speler.' Memphis krijgt een groot compliment: zijn optreden was 'uitmuntend'. 'Hij was cruciaal in de voorhoede bij Barcelona.' De krant beschrijft zijn doelpunt in detail en concludeert: 'Toen hij werd gewisseld, kreeg hij een staande ovatie.'

Zes minuten voor de pauze kwam Memphis tot scoren. De Oranje-international ontving de bal van Álex Balde, draaide in het strafschopgebied weg bij verdediger John Chetauya en schoot overtuigend binnen in het dak van het doel. De overige twee doelpunten werden gemaakt door Robert Lewandowski.

AS geeft zowel De Jong als Memphis een 7. Sport schrijft dat Memphis 'aan Xavi heeft bewezen dat hij dit seizoen van waarde kan zijn'. 'Op zijn mentaliteit op de training valt niets aan te merken en daardoor kreeg hij tegen Elche een nieuwe kans. Hij was soms wat weifelend, maar zette goed druk en deinsde nooit terug om het duel aan te gaan met zijn bewaker.'

Sport zag dat Memphis met zijn 'doortastendheid' gevaar bleef stichten, zichzelf steeds aanbood en voortdurend betrokken was bij de aanvallen. Zelf zegt de aanvaller na afloop dat hij zijn best blijft doen. 'Helaas speel ik dit seizoen niet veel minuten, maar ik blijf proberen om me te laten gelden in de minuten die ik krijg', aldus Memphis bij Barça TV. 'Ik ben blij met mijn doelpunt. Ik probeer de kansen te benutten, daar werk ik iedere dag aan op de training.'