Memphis bespreekt rentree Van Gaal: 'Goede en minder goede ervaringen'

Reacties

Memphis Depay kijkt uit naar een nieuwe periode met Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal. Als een van de sterspelers van Oranje laat de Barcelona-aanwinst weten vertrouwen te hebben in de aanpak van de aanstaande opvolger van Frank de Boer.

Memphis bespreekt rentree Van Gaal: 'Goede en minder goede ervaringen'
© Pro Shots

De KNVB moet de aanstelling van Van Gaal nog bevestigen, maar dat is slechts een kwestie van tijd. De 69-jarige trainer gaat terugkeren als bondscoach en Memphis werd donderdagavond in Camp Nou door de NOS gevraagd naar dat nieuws. Hoe kijkt hij aan tegen de rentree van Van Gaal?

'Ik zie het als iets positiefs', reageerde Memphis. 'Ik heb er natuurlijk veel over gelezen en ben positief gestemd. Ik heb hem meegemaakt bij Manchester United, hij haalde mij naar die club toen ik twintig was. In de periode daarvoor haalde hij me al bij het Nederlands elftal. Ik heb geweldige momenten met hem beleefd en heb veel van hem geleerd.'

Bij Manchester United lukte het de aanvaller echter niet te slagen onder Van Gaal. Hij had Olympique Lyon nodig als tussenstap richting Barcelona om voor een nieuwe kans te gaan in de absolute top. Memphis benadrukte dat hij bij de eerdere samenwerking met Van Gaal in een andere fase van zijn carrière zat: 'Ik heb veel met hem meegemaakt. Goede ervaringen en misschien ook minder goede, maar ik was jong en moest nog veel leren.'

De 27-jarige aanvalsleider van Oranje denkt dat de aanpak van Van Gaal snel effect kan hebben. 'Ik heb een positief gevoel, want ik weet dat hij een goede invloed zal hebben op het team. Dat is het belangrijkste. Hij zal snel een echt team bouwen en dat is wat we nodig hebben', sloot hij af.

Presentatie
Memphis staat daags na zijn presentatie ook in de spotlights bij de Spaanse media. El Mundo Deportivo heeft gekozen voor een cover met de Nederlandse Barça-aanwinst. 'Ik vervul een droom', luidt de boodschap. Lees hieronder wat Memphis nog meer zei over zijn gedroomde overstap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.