Memphis aangewezen als de nieuwe leider van crisisclub Lyon

Reacties

Trainer Rudi Garcia ziet een grotere rol voor Memphis Depay in het overwinnen van de crisis bij Olympique Lyon. De Oranje-international krijgt zaterdag tegen FC Metz de aanvoerdersband.

Memphis aangewezen als de nieuwe leider van crisisclub Lyon
© Pro Shots

Memphis moest bij de entree van Garcia als vervanger van Sylvinho nog toekijken. Verlost van de fysieke problemen liet hij zich in de Champions League direct gelden met een doelpunt, de vijfduizendste in de historie van L'OL. Door een blunder van doelman Anthony Lopes bleef een positief resultaat uit, maar de rol van de Oranje-international was duidelijk.

Garcia, die sinds de interlandperiode de scepter zwaait bij Lyon, heeft oog voor de grote rol van Memphis. De beloning is tastbaar. 'Ik heb gezegd dat ik zou wachten met het aanwijzen van de aanvoerder omdat ik wilde zien wat er in mijn groep leefde', aldus de coach. 'Zaterdag zal Memphis aanvoerder zijn. Sommige leiders hebben zich laten zien.'

De aanvoerdersband is niet nieuw voor Memphis. In de voorbereiding op dit seizoen was hij captain tijdens het oefenduel met Arsenal. De Oranje-international is de derde captain sinds Garcia zijn entree heeft gemaakt. Marcelo en Lopes waren de eerdere aanvoerders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.