Meijers houdt eer aan zichzelf en stapt op bij failliet Achilles

Reacties

Eric Meijers is per direct gestopt als hoofdtrainer van Achillles '29. De 54-jarige Meijers heeft besloten op te stappen als eindverantwoordelijke van de club waar een onwerkbare situatie was ontstaan na het faillissement.

Meijers houdt eer aan zichzelf en stapt op bij failliet Achilles

De BV Achilles '29, met daaronder het eerste elftal en het beloftenteam, werd begin 2018 failliet verklaard door de rechter. De club, uitkomend in de Tweede Divisie, degradeerde vorig seizoen naar het derde niveau van Nederland. Daarvoor kwamen de Groesbekers enkele jaren uit in de Jupiler League.

Het faillissement van Achilles deed veel stof opwaaien. Spelersvakbond VVCS bemoeide zich ook met de zaak, nadat spelers door de curator werd verboden om te vertrekken. Directeur Louis Everard was niet te spreken over de gang van zaken. 'Het is heel moeilijk uit te leggen aan deze spelers. Ze zijn voorgelogen. Achilles heeft alle afspraken gebroken. Maar toch worden ze dan gehouden aan hun contract.'

Enkele dagen later werden de contracten van de spelers alsnog opgezegd. Meijers was sinds de zomer van 2015 trainer van Achilles, terwijl hij in het verleden ook jarenlang voor de groep van de Groesbekers stond. Hij was ook actief als trainer bij onder andere JVC Cuijk en Helmond Sport.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.