Rechtbank verklaart Achilles '29 failliet

Reacties

Achilles '29 is dinsdag failliet verklaard, zo meldt de club uit de Tweede Divisie woensdag. Dat is gebeurd op verzoek van de belastingdienst.

Rechtbank verklaart Achilles '29 failliet

'Nadat eerst in 2016 geen licentie werd verleend voor het betaald voetbal en de club daarna degradeerde uit de Jupiler League, kwam de exploitatie onder nog grotere druk te staan toen tijdens de al lopende nieuwe competitie de promotie/degradatieregeling tussen de tweede en eerste divisie werd opgeschort', aldus de club in een verklaring.

'Achilles '29 BV heeft de afgelopen maanden alle zeilen bijgezet om het tij te keren. De BV overweegt in beroep te gaan tegen het vonnis van de Rechtbank. Verder treedt de club nu in eerste instantie in overleg met de KNVB.'

Het faillissement betreft de BV Achilles '29: hieronder hangen het eerste elftal en het beloftenteam. Onder meer de jeugdafdeling en het vrouwenteam maken deel uit van de 'vereniging Achilles '29'.

Achilles '29, dat vorig seizoen degradeerde uit de Jupiler League, bekleedt thans de veertiende plaats in de Tweede Divisie.

Reactie KNVB
Achilles '29 verdwijnt niet per direct uit de competitie, zo benadrukt de KNVB. 'Wat het faillissement betekent voor de deelname van het eerste team (Tweede divisie) en beloftenteam (Hoofdklasse) aan de verdere competitie, zal de komende periode duidelijk worden. Eerst zal er een onherroepelijke uitspraak moeten zijn. Op dit moment blijven deze teams deelnemen aan de competities. Wel is het hierbij van belang dat de club, net als iedereen, aan de competitievoorwaarden blijft voldoen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.