Meijer gunt Branderhorst afscheidswedstrijd bij NEC

Reacties

Mattijs Branderhorst verdedigt zondag het doel van NEC in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De 29-jarige doelman vertrekt na dit seizoen transfervrij uit Nijmegen en krijgt zo nog een keer de kans om zich te laten zien. Jasper Cillessen neemt plaats op de bank.

Meijer gunt Branderhorst afscheidswedstrijd bij NEC
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 1
N.E.C.
N.E.C.

Branderhorst neemt na vierenhalf jaar afscheid van NEC. De Nijmeegse club huurde de keeper in 2019 voor een half jaar van Willem II en nam hem daarna transfervrij over. Branderhorst was aanvankelijk basisspeler, verloor zijn plek daarna aan Norbert Alblas en knokte zich vervolgens terug.

In het promotiejaar van NEC in 2020/21 en tijdens de rentree van de Nijmegenaren in de Eredivisie was Branderhorst de vaste doelman. De keeper presteerde goed, maar moest vorige zomer toch zijn plek afstaan toen NEC stuntte met de terugkeer van Cillessen. Branderhorst mocht zich enkel nog in het bekertoernooi laten zien, wat hij deed op bezoek bij Feyenoord. Trainer Rogier Meijer hield de afgelopen weken vast aan Cillessen, ondanks de fouten die hij maakte tegen Vitesse en SC Heerenveen.

Al snel werd duidelijk dat Branderhorst zijn aflopende contract niet ging verlengen. De keeper wil elders meer aan spelen toekomen. Zondag mag hij zich tegen Fortuna dus nog een keer laten zien, waarna hij waarschijnlijk de overstap maakt naar een andere Eredivisie-club. Aan interesse is in ieder geval geen gebrek.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer M. Branderhorst
Meer over M. Branderhorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.