Meijer: 'Geluk gehad, volgens mij was dit een rode kaart'

Reacties

NEC won woensdagavond na twee maanden weer eens een wedstrijd. In het bekertoernooi versloeg de ploeg van Rogier Meijer Fortuna Sittard met 3-2. Daar hadden de Nijmegenaren een beetje geluk bij nodig, zo erkende Meijer ook na afloop.

Meijer: 'Geluk gehad, volgens mij was dit een rode kaart'
© Pro Shots

Calvin Verdonk haalde bij een 2-2 stand na ruim een uur spelen de doorgebroken Fortua-speler Rémy Vita neer. Bas Nijhuis trok terecht een rode kaart, maar liet zich overrulen door zijn assistent die voor buitenspel vlagde. Dat leek een verkeerde beslissing van de grensrechter, en NEC had geluk dat er in dit stadium van het toernooi nog geen VAR bij de wedstrijden is. De trainer van NEC was daar ook eerlijk over.

'Ik heb het teruggezien. Wat dat betreft was het geluk aan onze zijde, dit was volgens mij een rode kaart', sprak Meijer bij ESPN. Scheidsrechter Nijhuis verscheen ook op televisie. Hij lichtte toe waarom hij de rode kaart trok, om daarna ook uit te leggen hoe die uiteindelijk werd ingetrokken.

'Mijn assistent vroeg me van wie die laatste bal kwam. Dat was een verdediger van NEC, maar hij speelde de bal niet bewust. Als die bal dan bij een buitenspel staande speler komt, is het gewoon buitenspel.' Uit het televisiebeeld dat Nijhuis vervolgens te zien kreeg, was niet te constateren of de aanvaller van de Limburgers daadwerkelijk buitenspel stond. Het had in ieder geval de schijn van niet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.