Meijer begrijpt teleurstelling Tavsan en verklaart emoties bij Márquez

Rogier Meijer was zaterdagavond een gelukkig mens na de 3-0 overwinning die NEC boekte. De Nijmegenaren waren te sterk voor FC Volendam en wonnen voor de tweede keer op rij met die cijfers, na eerder Excelsior te hebben verslagen. De ploeg van Meijer doet helemaal mee in de strijd om een play-offticket.

N.E.C.
N.E.C.
3 - 0
FC Volendam
FC Volendam

'Ik heb vandaag zeker genoten', vertelde Meijer na de wedstrijd. 'Het was een leuke wedstrijd. Zeker in de tweede helft heb ik mooie combinaties en goede doelpunten gezien. De sfeer was goed, dus ja, ik heb genoten. De score had ruimer uit kunnen vallen, maar dat gold wel aan beide kanten. We hadden er een of twee tegen kunnen krijgen, als alle kansen erin waren gegaan. We hebben voldoende gecreëerd, dat is wel prettig.'

Toch begon NEC stroef aan de wedstrijd. Volendam had het in de beginfase voor het zeggen. 'Stroef? Zeg maar gerust slecht. Na één minuut kreeg Twigt al een enorme kans. Gelukkig gleed Van Rooij ertussen. In het eerste kwartier waren we slordig. We waren slordig aan de bal, we wonnen niet veel duels en werkten ballen slecht weg. Daarna kwamen we er beter in en creëerden we ook kansen. Toen had ik er ook een beter gevoel over.'

Tavsan
NEC kende zaterdag veel uitblinkers. Elayis Tavsan was voorin aanwezig, maar was ook ongelukkig in de afronding. De vleugelspeler was gefrustreerd nadat hij door Meijer werd gewisseld. 'Hij was teleurgesteld en dat snap ik. Hij speelde een prima wedstrijd, tot het laatste deel van het veld waarin hij een aantal keer helaas niet afrondde. Daarmee moet hij ook omgaan. We hebben hem zeventig minuten laten staan en ik hoopte met alles in mijn hart dat hij er in die tijd een zou maken. Het lukte niet, maar ik vond hem wel goed spelen.'

Het afmaken van kansen was de afgelopen weken al een belangrijk agendapunt bij NEC. 'We hebben het veel gehad over het rendement dat omhoog moest. Soms moeten we eerder de voorzet geven of meer mensen in de zestien hebben. Als we eerder een goal maken, ontstaat er ruimte en komen we meer in onze kracht. We hebben te vaak gehad dat we het vroeg in de wedstrijd niet afmaakten.'

Ondertussen heeft NEC nog altijd maar twee punten minder dan nummer acht RKC Waalwijk. De Nijmegenaren hebben als doel om zich te plaatsen voor de play-offs om een Europees ticket. 'Aan het eind moeten we daar staan. Ik heb er vertrouwen in dat we dat kunnen, want we zijn groeiende. We kunnen dit vasthouden. Voor ons is dit een prima weekend, zonder naar de concurrenten te kijken. We winnen en de manier waarop is heerlijk.'

Márquez
Er was ook minder prettig nieuws aan Nijmeegse zijde. Iván Márquez opende de score voor NEC en was emotioneel. De Spaanse verdediger moest vorige week afscheid nemen van zijn oom. 'Op de wedstrijddag tegen Excelsior verloor hij zijn oom. Dat was pittig. Vandaag kwamen er emoties los. Een deel van zijn familie zat ook op de tribune tegen Volendam. Iván gaat zondag even naar Spanje om afscheid te nemen. Het was mooi voor hem dat hij scoorde.'