Megastunt in Coupe de France na fenomenale penaltyreeks

Reacties

Toulouse zal zichzelf niet opvolgen als winnaar van de Coupe de France. De bekerhouder werd zondagavond uit het toernooi gesmeten door FC Rouen, actief op het derde niveau. Die ploeg nam namelijk de strafschoppen beter.

Megastunt in Coupe de France na fenomenale penaltyreeks
© Pro Shots
Rouen
Rouen
ns
3 - 3
Toulouse
Toulouse

Het was een daverend spektakel in Stade Robert Diochon. Ondanks een goal van voormalig Vitessenaar Yann Gboho – zijn eerste voor de club - keek Toulouse na de reguliere speeltijd al de uitschakeling in de ogen. Pas in blessuretijd dwong Rasmus Nicolaisen een verlenging af door de 3-3 te maken. In dat extra half uur werd niet gescoord, waarna het dus tijd was voor strafschoppen.

Toulouse-spits Thijs Dallinga was vanaf elf meter trefzeker, in de wedstrijd had hij het net niet gevonden. Zijn ploegmaat Stijn Spierings hoefde geen strafschop te nemen, hij was immers al gewisseld. Spierings werd overigens niet gemist. De serie was van uitzonderlijke kwaliteit: alle 22 spelers schoten raak, de doelmannen dus ook. In de tweede ronde miste Gabriel Suazo, waarna de treffer van Abdeljalil Sahloune de beslissende bleek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Groot feest dus in Rouen, waar de lokale club de zesde plek bekleedt op de ranglijst van het Championnat National. Voorts mag de club zich dus opmaken voor een partij in de achtste finales van de Coupe de France. Toulouse heeft dit seizoen nog twee opdrachten: degradatie naar Ligue 2 voorkomen en zo ver mogelijk komen in de Europa League. De volgende horde is meteen een pittige: Benfica.

Bekijk hier al onze video's
Meer Rouen
Meer over Rouen
Meer Toulouse
Meer over Toulouse
Meer Coupe de France
Meer over Coupe de France
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.