Meesters van de ontsnapping: Weghorst druipt af, Leverkusen wint toch

Bayer Leverkusen heeft opnieuw in extremis de eerste nederlaag van het seizoen voorkomen. Tegen 1899 Hoffenheim zorgden Robert Andrich en Patrik Schick voor de late overwinning.

Bayer Leverkusen
2 - 1
1899 Hoffenheim

De koploper van de Bundesliga verloor dit seizoen in alle competities nog geen enkele wedstrijd, maar kwam na een ruim half uur wel op achterstand tegen Hoffenheim. Maximilian Beier ging de een-twee aan met Wout Weghorst en schoof de bal koeltjes langs Lukas Hradecky.

Leverkusen was na de openingstreffer een aantal keer gevaarlijk, maar Hoffenheim-doelman Oliver Baumann groeide in de eerste helft uit tot de uitblinker in de BayArena. Twintig minuten voor tijd leek de ploeg van Xabi Alonso geholpen te worden door de VAR. Ex-Ajacied Florian Grillitsch kreeg de bal tegen zijn arm. Scheidsrechter Deniz Aytekin werd naar de zijlijn geroepen, maar gaf geen strafschop.

In de slotfase zette Leverkusen alles op alles om de eerste nederlaag van dit seizoen te voorkomen en dat lukte uiteindelijk ook. Andrich schoot in de 88ste minuut een kopbal van Jonathan Tah tegen de touwen en nog geen drie minuten later zorgde Schick zelfs nog voor de bevrijdende 2-1.

Het is niet de eerste keer dat Leverkusen in de laatste minuten een achterstand ombuigt. In de Europa League zorgde diezelfde Schick - met twee treffers tegen Qarabağ in de blessuretijd - nog voor de zege. De laatste vijf doelpunten van de Tsjechische spits waren allemaal een gelijkmaker of winnende treffer.

De ploeg van basisklant Jeremie Frimpong zet naaste belager Bayern München door de overwinning voorlopig op dertien punten. De recordkampioen speelt zaterdagavond nog de topper tegen Borussia Dortmund.

RB Leipzig
RB Leipzig
0 - 0
FSV Mainz 05

Met Xavi Simons in de basis begon RB Leipzig aan het thuisduel met FSV Mainz 05. Na tien minuten leek de thuisploeg een strafschop te krijgen na een mogelijke handsbal van Andreas Hanche-Olsen, maar scheidsrechter Frank Willenborg besloot na het bekijken van de beelden niet in te grijpen.

Leipzig wist het overwicht in de wedstrijd niet uit te drukken in grote kansen en had ook in de tweede helft de scheidsrechter niet aan zijn zijde. Een overtreding op Simons, die in het strafschopgebied naar de grond ging, werd weggewuifd. Ook vanuit open spel kwamen beide ploegen in de tweede helft niet meer tot scoren en dus eindigde het duel tussen Simons en basisspeler Sepp van den Berg in 0-0.