Meeste stemmen EK-elftal voor Van der Sar en Sneijder

Twee Nederlanders behoren tot het beste elftal van Euro 2008. De bezoekers van VI.nl kozen Edwin van der Sar en Wesley Sneijder in het EK-elftal. Spanje is hofleverancier met vijf internationals.

Meeste stemmen EK-elftal voor Van der Sar en Sneijder

Van der Sar en Sneijder waren onbetwist de beste op hun positie. De middenvelder van Real Madrid kreeg van de 24.652 bezoekers die een EK-elftal samenstelden de meeste stemmen van alle 33 genomineerden. De doelman van Manchester United is tweede.

Sneijder verdiende volgens 89 procent de positie links op het middenveld. Hij liet David Silva (negen procent) en Konstantin Zirianov (twee procent) ver achter zich. De strijd van de doelmannen was een overtuigende prooi voor Van der Sar, die met 83 procent Iker Casillas (zestien procent) en Gianluigi Buffon (één procent) versloeg. Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuijt en André Ooijer redden het niet.

Spanje is hofleverancier. De Europees kampioen leverde vijf spelers: Sergio Ramos, Carles Puyol, Xavi, Marcos Senna en David Villa. Andrei Arsjavin, Bastian Schweinsteiger, Joeri Zjirkov en Pepe completeren het elftal.

Opvallendste afwezigen zijn Andrés Iniesta en Fernando Torres, die het aflegden tegen Schweinsteiger en Arsjavin. De strijd om hun posities was het spannendst. Schweinsteiger klopte Iniesta met twee procent: 42 procent tegen 40 procent. En Arsjavin was net iets beter dan Torres: 26,3 procent tegen 25,9 procent.

Bekijk hier al onze video's