Meespelen Robben tegen Dortmund nog twijfelachtig

Reacties

Twee dagen voor de kraker tegen Borussia Dortmund heeft Arjen Robben zich niet laten zien op de groepstraining van Bayern München. Het is nog onduidelijk of de 32-jarige aanvoerder van het Nederlands elftal op tijd fit is voor het duel van zaterdagavond (18.30 uur).

Meespelen Robben tegen Dortmund nog twijfelachtig

Maandag bleek bij de terugkeer van Robben dat de schade die de rappe linkspoot had overgehouden aan het WK-kwalificatieduel met Luxemburg meeviel en dat hij waarschijnlijk inzetbaar is. Desondanks trainde de vleugelspits net als Javi Martínez individueel in het fitnesscentrum van Der Rekordmeister. De waarschijnlijk geblesseerde Arturo Vidal, Douglas Costa en Julian Green keren pas in de loop van de dag terug na hun interlandverplichtingen op het Amerikaanse continent.

De Duitse internationals Jérôme Boateng en Manuel Neuer waren wel van de partij op de groepstraining van Carlo Ancelotti en zijn inzetbaar in Dortmund. 'Het gaat een stuk beter met mij', zegt Boateng, die zich had afgemeld bij Die Mannschaft, op de Bayern-website. 'Ik heb deze week probleemloos kunnen trainen.' De 28-jarige verdediger was wel even toe aan een periode van rust na twee langere blessures.

Mocht Robben tegen BVB toch niet aan de aftrap kunnen verschijnen, dan is Thomas Müller een logische kandidaat om zijn positie op de rechterflank bij afwezigheid van Kingsley Coman over te nemen. De Duitse aanvaller heeft erg veel zin in de kraker tegen de ploeg van coach Thomas Tuchel. 'De wedstrijd in Dortmund is de mooiste wedstrijd van de Bundesliga, omdat het de moeilijkste is om te winnen.'

Mocht Dortmund, nu vijfde met achttien punten, de Duitse koploper punten afhandig maken, dan is de kans aanwezig dat RB Leipzig na elf speelronden alleen bovenaan staat. De verrassend goed presterende club uit Oost-Duitsland, die afgelopen seizoen promoveerde naar de Bundesliga, heeft momenteel evenveel punten als regerend kampioen Bayern. Leipzig gaat vrijdagavond op bezoek bij Bayer Leverkusen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.