Meer EK-problemen Oranje: Mourinho vreest voor einde seizoen Bergwijn

Reacties

De enkelblessure die Steven Bergwijn heeft opgelopen is flink. Tottenham Hotspur-manager José Mourinho vreest zelfs dat de Oranje-international dit seizoen niet meer in actie komt.

Meer EK-problemen Oranje: Mourinho vreest voor einde seizoen Bergwijn
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
3 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Bergwijn speelde zaterdag het competitieduel met Burnley (1-1) wel uit, maar manager Mourinho liet al wel weten dat de Nederlander met fysieke klachten kampt. Maandag verscheen hij niet op de laatste training voor het duel met Leipzig van dinsdag. Maandagavond bevestigde de club dat hij voorlopig moet toekijken door de enkelklachten.

Toen was echter nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure van Bergwijn was. Dat er wel degelijk sprake is van een ernstige blessure, dat liet Mourinho vervolgens op de persconferentie weten. De Portugese manager stelde daar dat hij niet denkt dat Bergwijn dit seizoen nog in actie komt. Iets wat ook voor Oranje in aanloop naar het EK een forse domper zou betekenen aangezien ook Memphis Depay en Donyell Malen al kampen met zware blessures.

De blessure is ook voor Spurs de zoveelste tegenvaller. Vooral in aanvallende zin is de spoeling dun voor Mourinho. Harry Kane en Heung-Min Son zitten al langdurig in de lappenmand. Mourinho moet dus putten uit nog maar weinig opties. Alleen Dele Alli, Lucas Moura en Erik Lamela kunnen voorin uit de voeten. Met die spelers moet Spurs een 0-1 nederlaag zien goed te maken.

Mourinho sprak al herhaaldelijk uit dat hij de druk op Bergwijn te groot vond. De Nederlander speelde sinds zijn komst zeven duels van de acht beschikbare duels en scoorde in de competitie tegen Manchester City en Wolverhampton Wanderers. Het eerste duel dat de aanvaller mist is het Champions League-duel van dinsdag bij RB Leipzig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.