Meedogenloos Dortmund plaatst zich in stijl voor bekerfinale

Borussia Dortmund heeft het bekersprookje van Holstein Kiel hardhandig beëindigd. Door de monsterzege op de stuntploeg gaat BVB naar de finale om de DFB-Pokal.

Borussia Dortmund
5 - 0
Holstein Kiel

Dortmund kon zaterdag niet beschikken over zijn grote sterspeler: Erling Haaland ontbrak met een spierblessure. Het zal Holstein Kiel vooraf wellicht extra hoop hebben gegeven op een nieuwe stunt. De Tweede Bundesliga-club zorgde eerder in het toernooi voor een daverende verrassing door titelhouder Bayern München na strafschoppen uit te schakelen.

Dortmund bewees echter ook zonder Haaland dodelijk effectief te kunnen zijn. Giovanni Reyna was al vroeg tweemaal trefzeker. Uitblinker Marco Reus, Thorgan Hazard en Jude Bellingham maakten er nog vóór rust 5-0 van. Het was de eerste keer in de geschiedenis van het toernooi om de DFB-Pokal dat er zo'n hoge score was in de rust van een halve finale.

In de tweede helft hielden de bezoekers de schade verder beperkt. Evengoed plaatst Dortmund zich op zeer overtuigende wijze voor de eindstrijd om de DFB-Pokal. Op 13 mei is RB Leipzig de tegenstander in Berlijn. Dortmund won de beker voor het laatst in 2017.