Leipzig houdt op valreep zicht op primeur én gedroomd afscheid Nagelsmann

Reacties

RB Leipzig heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale van het Duitse bekertoernooi. Werder Bremen werd op eigen veld na verlenging verslagen.

Leipzig houdt op valreep zicht op primeur én gedroomd afscheid Nagelsmann
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
nv
1 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Voor Leipzig was het Duitse bekertoernooi dé kans op de eerste hoofdprijs in de clubgeschiedenis. Met die primeur kon trainer Julian Nagelsmann in zijn laatste weken in dienst van Die Bullen ook een plaats in de geschiedenisboekjes veroveren. De 33-jarige coach verhuist komende zomer naar Bayern München.

Hoewel tegenstander Werder Bremen in de Bundesliga worstelt, bood het in de strijd om de DFB Pokal meer dan goed partij. De ploeg van de onder vuur liggende Florian Kohfeldt bleef mede dankzij enkele knappe reddingen van doelman Jiri Pavlenka op de been.

Vroeg in de eerste helft van de verlenging ging het alsnog mis voor Werder. Invaller Hee-Chang Hwang brak de ban namens Leipzig, dat echter door eigen toedoen in problemen kwam. Leonardo Bittencourt profiteerde van een enorme fout van Dayot Upamecano.

Het pijnlijke slippertje van de verdediger die komende zomer ook naar Bayern verhuist, bleek uiteindelijk zonder gevolgen. Kort voor het einde van de tweede helft van de verlenging sloeg Leipzig alsnog toe. Na een voorzet van Hwang hielp Emil Forsberg Die Bullen naar de finale. Daarin wacht een ontmoeting met de winnaar van de andere halve finale, die gaat tussen Borussia Dortmund en Holstein Kiel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.