Mediaoorlog Nasri-Deschamps, Robinho imiteert Robben

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mediaoorlog Nasri-Deschamps, Robinho imiteert Robben

'Hij roept maar wat hij wil. Blijkbaar is hij gelukkiger zonder de Franse nationale ploeg'
Dat Samir Nasri en bondscoach Didier Deschamps geen vrienden zijn was bekend, maar voor wie nog de hoop had dat het zou goedkomen tussen de twee: dat gaat niet gebeuren. Nadat de bij Les Bleus verbannen Nasri tien dagen terug had geroepen dat Deschamps hypocriet is, laat de oud-international nu fijntjes weten dat hij de mening van de Manchester City-middenvelder niet al te hoog aanslaat. 'Als hij nou het toonbeeld zou zijn van integriteit en eerlijkheid zou ik misschien nog bij mezelf te rade gaan, maar dat is nu zeker níét het geval. (L'Equipe)

Het is een welbekend fenomeen: als de resultaten tegenvallen vliegt de trainer eruit. Het was maandag het lot van Oliver Reck bij Fortuna Düsseldorf, de club van Charlison Benschop. De Nederlandse aanvaller steekt zijn voormalige coach een hart onder de riem met een bericht op Facebook.

• In Europa hebben we Arjen Robben, in Zuid-Amerika hebben ze sinds dit seizoen weer Robinho. De 31-jarige aanvaller is in tegenstelling tot Robben nooit uitgegroeid tot dé wereldvoetballer die iedereen tien jaar geleden in hem zag, maar dat de Braziliaanse dribbelaar nog altijd kan voetballen bewijst onderstaande goal voor Santos wel.

'We moeten met zijn allen voorkomen dat Parma failliet gaat. Ik wil alle voorzitters van de Serie A zo snel mogelijk verzamelen om een plan te bedenken om de club te redden. De spelers, medewerkers en supporters van Parma zijn helden'
• Sampdoria-eigenaar Massimo Ferrero wil ten koste van alles een bankroet van Parma voorkomen, laat hij weten in een open brief op de website van zijn club.

• Thiago Silva, David Silva, Adnane Tighadouini. Het is een prima rijtje waarin de aanvaller van NAC, die vrijdag twee keer scoorde tegen SC Cambuur (2-1 zege) zich bevindt. La Gazzetta dello Sport selecteerde Tighadouini evenals Bas Dost van VfL Wolfsburg in het elftal van de week.

'Dat blijft een groot doel. Ik wil een keer beleven wat dat in deze stad losmaakt'
• Borussia Dortmund is dit seizoen al blij dat het uit de gevarenzone is, maar als het aan Marco Reus ligt doet BVB spoedig weer mee om de prijzen. De 25-jarige aanvallende middenvelder, die onlangs zijn contract tot medio 2019 verlengde, wil kampioen worden bij de club uit de stad waar hij is opgegroeid. De laatste twee titels dateren immers van vóór de komst van Reus in 2012.

• De spelers van Sunderland werkten vandaag een wel heel bijzondere training af. Trainer Gustavo Poyet liet zijn selectie een oefenpotje spelen tegen de F-pupillen van de club.

'Zlatan wilde van Barcelona naar Real Madrid. Het had een prachtige transfer kunnen zijn. De perfecte manier om wraak te nemen op Pep Guardiola'
• Mino Raiola onthult dat Zlatan Ibrahimovic in 2011 zijn zinnen had gezet op een transfer naar Madrid. Uiteindelijk vertrok de huidige speler van Paris Saint-Germain naar AC Milan. (Marca)

Jonathan Calleri maakte zondagavond een geweldig mooi doelpunt namens Boca Juniors, dat mede daardoor met 2-0 won van Temperley.

'Manchester United voetbalt in wandeltempo en dat is bij die club erg ongebruikelijk. Het komt volgens mij door de trainer. Neem Angel Di María. Toen hij arriveerde dacht iedereen: wow, wat een speler, maar Louis van Gaal zet hem telkens ergens anders neer. Daardoor blijft iedereen zoekende'
• BBC-analyticus is Mark Lawrenson is vernietigend over het spel van Manchester United onder Louis van Gaal.

• Nog een prachtige goal uit Zuid-Amerika. Bryan scoort namens América tegen Atlético de Mineiro (2-1) na een fraaie actie.

• Wat een goal van Nani! De ex-speler van Manchester United droeg met een waanzinnige knal bij aan de 2-0 zege van Sporting Lissabon op Gil Vicente.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.