McClaren ziet in Martens gewenste versterking FC Twente

FC Twente wil zich voor volgend seizoen versterken met Maarten Martens. De Belg in dienst van AZ is de middenvelder die trainer Steve McClaren wenst.

McClaren ziet in Martens gewenste versterking FC Twente

De 27-jarige Martens moet in Enschede de creatieve middenvelder worden die McClaren aan zijn selectie wil toevoegen. De Engelse trainer heeft met Wout Brama, Leroy Fer, Willem Janssen en Denny Landzaat louter rechtsbenige middenvelders in zijn spelersgroep, daarnaast heeft Martens de gewenste ervaring.

De bij Anderlecht opgegroeide en bij RKC doorgebroken Belg is bezig aan zijn zesde seizoen bij AZ, waar hij nog tot medio 2014 onder contract staat. De laatste tijd geeft Martens echter steeds meer te kennen toe te zijn aan een nieuwe omgeving.

De Enschede club aast daarnaast ook nog steeds op NAC-middenvelder Robbert Schilder, eveneens linksbenig en ook in staat om als linksback te opereren. De 26-jarige speler werd in de winterstop al begeerd door FC Twente, maar de overgang strandde destijds op de transfersom die NAC bedong.

Beide clubs zijn inmiddels weer in gesprek. Onderdeel van de onderhandelingen over Schilder vormt ook de mogelijkheid dat enkele Twente-spelers de gang naar Breda maken. Vleugelspits Steven Berghuis, middenvelder Thilo Leugers en de backs Tim Cornelisse en Tim Breukers staan op het verlanglijstje van NAC.

De naam van de laatste is opmerkelijk omdat Breukers nog niet eens speler is van FC Twente. De rechtsback tekende recent een driejarig contract in Enschede en komt komende zomer transfervrij over van Heracles Almelo. (Peter Wekking) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's