McClaren ziet Bjelland en Breukers aansluiten bij selectie

Hoewel overschaduwd door de transferperikelen rond Leroy Fer komt FC Twente-trainer Steve McClaren in de komende periode weer wat ruimer in zijn verdedigende opties te zitten. Andreas Bjelland kan deze week eindelijk beginnen met de groepstraining.

McClaren ziet Bjelland en Breukers aansluiten bij selectie

De 24-jarige centrale verdediger, die afgelopen zomer voor een kleine drie miljoen euro werd ingelijfd, stond ruim vijf maanden aan de kant door een stressfactuur in een voet. Nadat Bjelland (foto) begin januari de individuele veldtraining had opgepakt, kreeg hij vorige week van de artsen toestemming de laatste fase van zijn revalidatie in te gaan.

'Ik heb goede hoop dat hij in twee of drie weken weer fit is', vertelt McClaren over Bjelland. 'Als Andreas geen terugslag krijgt, moet hij in februari wedstrijden kunnen gaan spelen.'

Ook rechtsback Tim Breukers is weer beschikbaar. De 25-jarige verdediger, die afgelopen zomer overkwam van Heracles Almelo, is weer hersteld van een enkelkwetsuur. De rentree is een pluspunt voor McClaren, aangezien vaste rechtsback Roberto Rosales zondag tegen FC Utrecht geschorst moet toekijken.

Nicky Kuiper komt in Enschede niet meer in aanmerking voor speelminuten, maar is nog wel steeds eigendom van de Tukkers. Een stage bij Ingolstadt 04 leidde niet tot een transfer, omdat de Duitsers voor Danilo Soares, een 21-jarige Braziliaan van Austria Lustenau uit Oostenrijk kozen. Mogelijk vindt Kuiper nog deze transferperiode elders onderdak.

Over wie McClaren nog niet kan beschikken, is Eghan Shadrach Kwesi (18). De middenvelder tekende onlangs een contract voor viereneenhalf jaar bij de Enschedese club, maar heeft nog geen tewerkstellingsvergunning. Olympisch international Shadrach, die te boek staat als een groot talent, verblijft momenteel in zijn geboorteland Ghana om de laatste formaliteiten af te ronden. Hij zou aanvankelijk bij de selectie aansluiten in januari. (Peter Wekking)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen