McClaren viert terugkeer bij Twente met royale zege

Steve McClaren heeft zijn officiële rentree als trainer van FC Twente luister bijgezet met een royale overwinning. De Tukkers hadden in de eigen Grolsch Veste geen kind aan promovendus RKC Waalwijk (5-0).

De Waalwijkers hielden een klein halfuur stand in Enschede. Het was RKC-doelman Jeroen Zoet die de bezoekers aan de openingstreffer hielp. De PSV-huurling liet een hoge voorzet van Roberto Rosales glippen, waarop de meegelopen Luuk de Jong simpel kon binnen tikken: 1-0.

Toen Emir Bajrami enkele minuten later met een schuiver via het been van Ard van Peppen voor verdubbeling van de score zorgde, was de wedstrijd al min of meer gespeeld. Na rust liep de thuisploeg door doelpunten van Luuk de Jong (strafschop), Nacer Chadli (rebound) en Ola John (fraaie vrije trap) simpel uit naar 5-0.

FC Twente kwam na de overwinning op een totaal van 36 punten uit achttien duels. RKC blijft staan op achttien punten uit evenveel wedstrijden. Foto: VI Images