McClaren geeft opmerkelijk inkijkje richting seizoenstart aan zijde van Ten Hag

Reacties

Steve McClaren begint over een kleine week aan zijn nieuwe avontuur bij Manchester United en richting de start van de voorbereiding heeft hij gesproken over de nieuwe cultuur die gecreëerd moet worden onder manager Erik ten Hag.

McClaren geeft opmerkelijk inkijkje richting seizoenstart aan zijde van Ten Hag
© Pro Shots

McClaren schuift wekelijks aan in de podcast McClaren Performance om met zijn zoon te praten over allerlei zaken in de voetballerij. In de meest recente editie ging het over de boeken die zijn gelezen tijdens de vakantie. 'Het gaat erg goed', vertelt Steve McClaren aan zijn zoon. 'Ik ben een paar weken weggeweest en ik maak me nu klaar voor de chaos die gaat ontstaan als de spelers samenkomen op 27 juni. Maar ik ben fris en klaar om te gaan. Ik kijk uit naar de volgende uitdaging.'

Steve McClaren heeft veel gelezen over het creëren van een succescultuur bij een club en haalde een anekdote over uitgerekend Mauricio Pochettino aan tijdens zijn relaas. Pochettino was ook lang in beeld om de nieuwe manager van Manchester United te worden, maar uiteindelijk koos de clubleiding voor Ten Hag.

Pochettino staat dus niet voor de groep, maar toch krijgen de spelers van Manchester United straks te maken met zijn visie. McClaren was namelijk onder de indruk van de werkwijze van de Argentijn. 'Hij praat over een cultuur waarin iedereen een bepaalde energie moet toevoegen aan de groep. Als iemand dat niet deed, verkocht hij die speler. Je moet klaar zijn om te trainen, om te spelen, om een impact te maken als wisselspeler', vertelt McClaren over de eisen die gesteld worden aan de spelers.

'Dit moeten we implementeren', gaat de coach verder. 'Wedstrijden win je van de maandag tot en met vrijdag. Als je het goed doet op maandag tot en met vrijdag, win je de wedstrijden op zaterdag of zondag. Iedereen moet die juiste energie brengen. Ik zie vandaag de dag nog te veel spelers met een verkeerde lichaamstaal. Armen de lucht in bij balverlies... je moet juist reageren als je de bal verliest.'

De spelersgroep van Manchester United komt dus op 27 juni bij elkaar om de voorbereiding op te starten. De club heeft zes oefenwedstrijden ingepland: Liverpool, Melbourne Victory, Crystal Palace, Aston Villa, Atlético Madrid en Rayo Vallecano zijn de sparringpartners in de voorbereiding. De laatste wedstrijd wordt op Old Trafford gespeeld en zal de vuurdoop in Manchester zijn voor Ten Hag, zijn spelers en zijn staf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.